26 Kasım 2015

Christmas hazırlıkları

Krakow'da Christmas hazırlıkları başladı. Sokaklarda dev yılbaşı ağaçları kuruluyor. Meydan da hummalı bir çalışma var. Meydan çok güzel oluyor bu zamanlarda. Küçük ahşap dükkanlarda bir çok el yapımı şey sergileniyor. Yöresel yemekler yiyebiliyoruz. Yılbaşı için binbir çeşit süs eşyası oluyor. Heyecanla dükkanların açılmasını bekliyorum. Meydanı merak edenler için link ekliyorum. Günün her saati kamera ile izleyebilirsiniz.
Krakow meydanı canlı yayın için tık tık
Dün soğuk havaya rağmen sokaklardaydım. Biraz dükkanları gezdim.Kendime yılbaşı temalı bir mutfak önlüğü aldım. Bu aralar içimden dikiş dikmek gelmiyor. Türkiyeden dönerken getirdiğim ipler ile kendime bir kazak örüyorum. Bunu bitirince bir hırka örmeye niyetim vardı. Lakin ip fiyatları gördüm ve dudağımı uçukladı. 100 gr ip için 13 Zloty yani yaklaşık 10 TL gibi bir rakam gördüm. Ben şook :):) 4 tane alsam hırka için,  hazır bir hırka parasına denk geliyor. Bakalım daha uygun satılan yerler var mı araştırma yapmalıyım. Kış günlerinde örgü örmeyi seviyorum. Keşke Türkiye'den dönerken biraz ip alıp gelseymişim :)


Paylaş:

0 yorum :

Yorum Gönder

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.