30 Aralık 2018

Kahve Bahane #35


Senenin son kahve bahane yazısı ile buradayım. Bu yazıma yeni aldığım mini moka pot ile hazırlanmış kahvem eşlik ediyor. Misler gibi oldu. Uzun zamandır almayı düşünüyordum. Bir ara kahve makinesi mi alsam dedim. Ama böyle küçük şeyler daha şirin geliyor bana. Ben de tercihimi küçük olandan yana kullandım. Süt köpüğü yapmak için minik bir köpük yapıcı el mikseri aldım. Böylelikle evde cappuccino yapma zevkine eriştim.



Çift rakamları sevmediğimden dem vururdum hep, sanırım bu sene sayesinde artık çift rakamlara daha ılımlı yaklaşacağım. Çünkü bu yıldan genel olarak memnun kaldım. Aslında bu yılın bana kattığı en büyük artı, kendimi sevmeyi keşfetmem oldu. Geçen yıllara oranla hayata daha pozitif baktım ve yılın sonuna doğru da bu pozitifliğin meyvelerini topladım.

Pozitiflikle mi alakalı, alışmaya başlamamla mı bilemiyorum lakin bu sene kış aylarını güzel karşıladım. Öyle ki snowboard yapmak için kayak pistine bile gittim geçen hafta. Normalde hava sıcaklığı 18 derecenin altına düştüğünde isyan eden ben, -2 derecede kar yağışı altında pistte 3 saat geçirdim. Geçen sene buz patenini denemiştim. Hatta nasıl beceremediğime dair buz pateni yapmanın incelikleri  adlı bir yazı yazmıştım. Buz pateninden sonra oluşan korkudan dolayı snowboard yapma fikri beni biraz gerdi. Fakat denedikten sonra iyi ki gitmişim dedim.




Arkadaş bizi başlangıç pistine götürmektense bayağı herkesin kaydığı pistin en tepesine çıkardı. Bir iki hareket gösterdikten sonra, "hadi ben gidiyorum. Aşağıda görüşürüz" dedi. İlk denemem olmasına rağmen board ile oldukça iyi anlaştım. İlk gün ancak board üzerinde durmayı öğrenirsin demişlerdi bana. Bende öyle olmadı. Kaymayı başardım. Tek sıkıntı boarda yön vermekte. Biraz hızlanınca korktuğum için kendimi yere atıp duruyordum. Pistte geçirdiğim zaman dilimi içinde çok eğlendim. Düşmesi kalkması her şey oldukça eğlenceliydi. Yaşadığım yer bu spor dalı için biçilmiş kaftan niteliğinde. Sanırım bundan sonra fırsat buldukça kendimi pistlere atacağım. 
Bu arada kara o kadar çok alıştım ki bir iddia sonucu karla kaplı masaya yüzümü gömdüm. Montumun fermuar izleri de Y şeklinde çıkmış. Ama siz siz olun denemeyin. Sonrasında yüzünüz donuyor. Benden söylemesi.


Asıl güzellik sonradan gittiğim termal otelde beni bekliyormuş. Hava 0 derece ve kar yağarken açık havuzda yüzdüm. Sıcak suyun içinde sırt üstü yüzerken kar taneciklerinin yüzüne düşmesi; ben sadece masallarda olur sanıyordum. Bir saat boyunca suyun içindeydim. Bol bol gökyüzüne baktım. Kendi kendime "bu anı hafızana iyice kazı Yasemin, iş yerinde sıkıldığın zamanlar gelirse, bu anı hayal etmeyi unutma" dedim.


Noel bayramı böyle dolu dolu geçti benim için. Ayrıca Krakow'da bunları yapabilmek için çok fazla bütçe ayırmanıza gerek yok. Fiyatlar Türkiye'de olduğu gibi uçuk değil.

Çalışmaya başladıktan sonra evde masamda zaman geçirdiğim zaman dilimler kısalmaya başladı. Kısıtlı zaman dilimlerinde boyalarımı çıkartarak mini bir tuvale korkuluk çizdim. Sanırım bu gidişle masanın üstü korkuluk dolu tuvaller ile dolup taşacak.





Gündüz evde olmayınca yaptığım şeylerin fotoğrafını çekme işi hafta sonlarına sarkıyor. Senenin ortasında başlayıp yakın zamanda bitirdiğim karınca da bunlardan biri. Aydınlık bir zaman dilimi yakalayıp fotoğrafını çekmeyi başardım sonunda. Kendisi Bir Tutam Karınca'nın maskotu artık.




Çalışma hayatına başladığımda bu kez kendi kendime söz verdim. İşe kendini fazlasıyla kaptırıp hayattan zevk almayı unutmayacağım dedim. Umarım 2019 yılında bu sözümü tutabilirim. Sanırım 2019 yılından beklentim bu. Hayattan zevk alarak yaşamaya devam edebilmek.

Şimdilik benden bu kadar. Hepinize mutlu seneler diliyorum.
Şen ve esen kalın.

✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

40 yorum :

  1. Sanırım öyle mükkemmel bir kahve benimde ihtiyacım şu an :) evet çalışma hayatı insanı biraz köreltiyor ama verdiğiniz sözü tutun.

    YanıtlaSil
  2. Yazının hoşluğu bir yana fotoğrafların güzelliği vurdu beni özellikle kupalar 😍😍😍😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Kupalarımı ben de çok seviyorum.

      Sil
  3. Ya snowboard ben de istiyorum! Ama korkuyorum, umarım bi gün gerçekleşir bu isteğim. Çok tatlı anlatmışsın ellerine sağlık ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç korkmayın. Çok eğlenceli. Tek sıkıntısı yukarı çıkarken binilen teleferik.

      Sil
  4. Ben de görür görmez vuruldum kupama. Bendeki bu baykuş sevdası ne olacak bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  5. Benimde kendime sozum bu is ile ilgili Yasemin,umarim tutabilirim sozumu.Zira is olmayinca her konuda cok motiveyken,ise donunce her sey sanki altust oluyor.Kahve bahane serisini seviyorum ben.Simdiden iyi yillar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım. Ben bu sefer oldukça bilinçli bir şekilde başlangıç yaptım. İşin beni ele geçirmesine izin vermeyeceğim. Sevgiler. Güzel bir yıl seninle olsun.

      Sil
  6. İyi seneler köpük yapan küçük şeye de bayıldım

    YanıtlaSil
  7. Mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
  8. Kahve şahane ama tatil daha şahane :) Mutlu yıllar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatiller her zaman şahanedir. Teşekkür ederim. Mutlu yıllar.

      Sil
  9. Kupalarına bayıldım, ayrıca resimlerde muhteşem. Mutlu yıllar dilerim.

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar.
    2018 yılının size, kendinizi sevmeyi keşfetmenizi sağlamış, ne güzel!.. İnşAllah 2019 yılında da daha farklı kazanımlar elde edebilirsiniz.

    Yeni yılda umutlarınız gerçek, mutluluklarınız sonsuz olsun. Mutlu yıllar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel temenniniz için teşekkür ederim Recep bey. Güzel bir yıl sizinle olsun.

      Sil
  11. Yeni yılınız kutlu olsun.
    Korkuluklara, karıncaya, muglara bayıldım :) Neşeli bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  12. Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Sana da mutlu huzurlu bir yıl diliyorum. Sevgiler.

      Sil
  13. O havuzda yüzmek hetşeye depmiştir
    Harika bir 2018 uğulama yazısıydı
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle havuz çok güzeldi. Teşekkür ederim. Sevgiler.

      Sil
  14. Bende board ile kaymayı çok istiyorum Sayfanızı çok beğendim birbirimize destek olabiliriz bu da benim blog sayfam https://konuloji.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım siz de bir gün deneyimlersiniz. Çok eğlenceli.

      Sil
  15. resimlere karıncaya korkuluk resimlerine bayıldım ..elinze sağlık...noel tatiliniz harika geçmiş...2019 yılınız da böyle harika geçsin dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Umarım hepimiz için güzel bir yıl olur.

      Sil
  16. Mutlu güzeller bur yıl olsun.Kupaya bayıldım. Fotoğraflarda harika❤

    YanıtlaSil
  17. küçük tuvallerden istemedim değil hani :( yine güzel fotoğraflar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında planlarım arasında tuvalleri yılbaşı hediyesi olarak göndermek vardı. Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı. Küçük tuvallerden birini size gönderebilirim. Sanırım bu gidişler onlardan oldukça fazla yapacağım.

      Sil
  18. musumutlu ve hedeflere ulaşılan bir yıl olsun...

    YanıtlaSil
  19. baykuşlu ve penguenli kupalar,ne güzelmiş..resimler de kartpostallık olmuş geçekten çok harika..karınca maskotunuz da hayırlı olsun o zaman..emeğinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
  20. En güzeli kaplica tatili olmus en sevdigim. Fincanina bayildim ne tatli 😊

    YanıtlaSil
  21. The idea of snowboarding stretched a bit because of the fear of ice skating. But after you tried, it has gone.

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.