25 Kasım 2012

Sidikli Kasabası Müzikali



İstanbul Devlet Tiyatrosu'ndan ünlü bir Broadway Müzikali.
Bu sezon tiyatro için açılışı bu oyunla yaptık. Oyunda  Sosyalist ve Kapitalist düzene göndermelere yapılmış. Konusu itibariylede hayli ilginç.
Hikaye dünyanın ısınıp suların azalmasıyla birlikte ortaya çıkan su sıkıntısı yüzünden, tuvalete gitmeyi sınırlayan özel bir şirketin denetimine verildiği bir yerde geçer. Tuvalet parasını ödeyemeyenlerin gizemli Sidikli Kasabası’na gönderildiği, bir gidenin bir daha geri gelmediği, kimsenin birbirinin gözünün yaşına bakmadığı, tüm genel tuvaletlerin özelleştirildiği bu yere düşen bir aşk ateşi, aynı zamanda süre giden sisteme karşı çıkışın da kıvılcımı olur.

Oyun 2 perde şeklinde 3 saat sürüyor. Doruk Şentürk ve Nebi Birgi'nin performansları harikaydı. Bu sezon izlemeyi istediğim birkaç oyun daha var. Umarım yer bulup gidebilirim.
Gidin, izleyin ve ne kadar büyük bir emek olduğunu kendi gözlerinizle görün derim.
Tiyatroyu çok seviyorum...

Paylaş:

0 yorum :

Yorum Gönder

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.