22 Mart 2019

Kahve Bahane #40



Cuma akşamı, masada yine mis kokulu bir kahve var. Fonda, ekşi sözlükte denk geldiğim bir yazarın spotify listesi çalmaya başladı. Ben, kahve bahane serisinin kırkıcısını yazmak üzere masamda yerimi aldım.

Masamın üzerinde bir minyon var. Geçen gün aldığım kinder sürpriz yumurtadan çıktı. İlk defa sürpriz yumurtadan düzgün bir şey çıktı. Yakın zamanda, içlerinden farklı minyonlar çıkması umudu ile iki tane daha almayı planlıyorum. Üç tane olunca hepsine bir isim vereceğim. Birinin ismi Yasemin olacak, diğerlerine erkek ve kız kardeşimin isimlerini vereceğim. Onları yan yana dizip, kardeş dayanışmasını yaşatacağım onlara.

Masa demişken, şu an mutfağın darmadağın olduğu gerçeğini göz ardı ettiğimi söylemeliyim. Hiç toplamak istemiyorum. Bütün dağınıklığı yok sayıp kahvemi hazırladım. Ara sıra kendimi rutinden sıyırıyorum. Aman pis kız bu diyorsanız, canınız sağ olsun. Kahve keyfimden sonra toplarım. Her şeyi devamlı aynı sırayla yapmak beni bunaltıyor.

Bu aralar sabah kalkar kalkmaz kahvaltı yapmaktan sıkıldım mesela. O nedenle kalktığımda beş on sayfa kitap okuyorum. Sonra kahvaltıyı hazırlıyorum. İş yerinde hep aynı kahveyi içmekten sıkıldığım için kendi kahvemi hazırlayıp yanıma alıyorum. Bunlar günlük rutine yapılan minik tatlı darbeler aslında.

Geçen sosyal medya sularında yüzerken bir alıntıya denk geldim. Çok anlamı ve güzel olduğu için blogda yerini alsın istedim. Çünkü zaman zaman açıp eski blog yazılarımı okuyorum. Aklımdan çıkarsa, okuduğum zaman yeniden ne doğru derim.

New York California'dan 3 saat ileride ancak bu California'yı yavaş yapmaz. Kimi 22 yaşında mezun olur ama sağlam bir iş bulmak için 5 sene bekler. Kimi 25 yaşında CEO olup 50 yaşında ölürken, kimi 50 yaşında CEO olur 90'ı görür. Kimi evlenirken, kimi bekar kalır. Obama 55 yaşında emekli oldu. Trump 70 yaşında görevine başladı. Bu dünyada herkes " kendi zamanına" göre yaşar. Etrafındaki bazı insanlar senden bir adım ileride gözükebilir, bazıları ise senin gerinde gözükebilir. Ancak herkes kendi yarışında, kendi zamanında. Onlara kıskançlık besleme, taklit de etme. Onlar kendi zamanında, sen kendi zamanında yaşayacaksın. Hayat harekete geçmek için doğru zamanı beklemektir. Yani sakin ol. Geç kalmadın. Erken de değil. Tam zamanında yaşıyorsun. 

Bu yazıda yer alan geç kalmadın kısmı tam benlik. Sanırım bu yüzden çok sevdim bu yazıyı. Bu aralar deliler gibi çizim yapmak istiyorum. Çizdiklerimi beğenmeyince şikayet ediyorum. Böyle olunca bizim beyin sesi, dış ses misali olaya müdahale ediyor. "Farkında mısın Yasemin, her şeyi yapmak istiyorsun ve de hepsini mükemmel yapmak istiyorsun, bu yüzden de hep şikayet ediyorsun" diyor. Tam da buraya bir "adam haklı" yazısı yakışır. Dış sesin müdahalesinden sonra hepsini mükemmel yapma isteğimden kendimi soyutladım. Akışına bıraktım. Bakalım bu akışta hobilerim nasıl şekillenecek? Belki küçük ama uzun bir ırmak misali ince ince akacak, belki de denizle buluşacak ve deli dalgalara karışacak.

Akışta olmak tabirini benimseyip bu ay başından beri basit yoga hareketleri yapmaya başladım. Ay sonunda ne umdum ne bulduğumda bu akışın neresindeyim konusuna değineceğim.

Kahve bitti, müzik listesi güzelmiş. O çalmaya devam ederken, masadan boş bardağı alıp, mutfağa doğru ilerleme vaktidir.


O zaman ne diyoruz; bir sonraki yazıda görüşceye kadar şen ve esen kalın.



✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

38 yorum :

  1. Akışına bırakmak en güzeli.Lakin akış bizi bırakmıyo bazen iyi mi :))

    YanıtlaSil
  2. Alıntı çok iyimiş. Aynen bahsedildiği üzere mesela bir işin en uzman kişisi olup başka bir işe başladığımızda en çömez oluyoruz. Ne kadar garip gelse de zaman senin zamanın teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Blogumda kelimelerle dans edebilirken, ingilizce de yüzeysel konuşmanın verdiği sıkıntıyı yaşıyorum devamlı.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Alıntının bu denli sevilmesini çok hoşuma gitti.

      Sil
  4. Dün yazını Twitter da gördüm ama okuyamadım. Şu sıralar o rutin dediğin şeyi en diplerde yaşıyorum. Yani öylesine bir rutin ki adını rutinizm falan koymak istiyorum. Bugün mesela bu rutini bozan tek şey de bloguna girip yorum yapmak oldu.

    Alıntıya gelince gerçekten çok beğendim. Herkesin kendine bir pay çıkarabileceği güzel bir mesaj içeriyor.

    Kahve eşliğindeki yazına çay içerek yorum yapıyor ve bir sonraki yazında görüşmek dileğiyle diyorum.

    Kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin. Nedense biz rutinden çıkmayı büyük değişikler yapmak gibi algılıyoruz. Böyle olunca minik değişiklikler yapma pek yanaşmıyoruz. Fakat küçük değişiklikler bile insana kendini iyi hissettiriyor. Umarım ki sen de küçük değişiklikler ile rutinden biraz sıyrılırsın.
      Alıntı sanırım birçok kişiye aynı şeyi hissettirdi. Vermek istediği mesajı ulaştırdı. Ben de buna araçı olduğum için sevindim.
      Burada dediğim gibi kahve bahane, asıl amaç sohbet tadında bir yazı oluşturmak. Sen de çayın yudumlarken yorum yapıp bu sohbetin bir parcası oldun. Ne de güzel oldu. Afiyet olsun.

      Sil
  5. Have a lovely weekend☺☺

    YanıtlaSil
  6. Alintinizi ben de not aldım 😊 güzel bir hafta sonu olsun ...

    YanıtlaSil
  7. Teşekkürler İlkay. Bana da ilk defa güzel bir şey çıktı. Umarın sana da çıkar. Alıntıda yazılan her şey o kadar doğru ki insan bir yerlere not etme isteği duyuyor.

    YanıtlaSil
  8. güzel bir yazı ve alıntı olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. bikaç şarkı yazsana buraya yorumdaaa sevdiklerindeeeen :) son yazımda şarkılar var benim daaa :)

    YanıtlaSil
  10. Alıntıyı okuduğumda bende çok sevmiştim

    YanıtlaSil
  11. Paylaştığın alıntıyı beğendim Yasemin. Hayatı akışına bırakmak güzel, bende çoğu zaman böyle yapıyorum. Fakat bir yandan da karşıma çıkan fırsatları değerlendirmeye çalışıyorum. Hayatın ne getireceği belli olmaz nede olsa :) Belki günün birinde bende CEO olurum, kim bilir ^^

    YanıtlaSil
  12. Sık kullanılanlar listeme eklediğim 6 blogdan biri bloğunuz. Her gün açıp yeni yazı var mı diye kontrol ediyorum. Bugün açtım ve yeni yazı olduğunu görünce heyecanlandım. Bugün bir konuda bu iş için (gündemimdeki çok yeni bir konu ile ilgili) yaşlı olduğumu düşünürlerse şöyle şöyle cevap veririm diye ön hazırlık yapıyordum zihnimden. Yeni yazıyı da görünce bu yazının içinde benim için bir ipucu olmasını diledim .Veee bu alıntı ile karşılaştım. Bundan büyük bir ipucu bulamazdım doğrusu. Oldu,oldu,oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu duymak beni çok mutlu etti. Böyle güzel geri dönüşler aldıkça yazma isteğim alevleniyor. Yazının tam da sizin düşüncelerinizle örtüştüğü bir güne denk gelmesi de ne güzel bir tesadüf olmuş.
      Sevgiler.

      Sil
  13. Alıntı, alıntı, alıntı. Hayran kaldım 😉 Bu serin çok güzel yahu.

    YanıtlaSil
  14. Bende sabahları kalkar kalmaz kahvaltı modundayım. İşe giden bir eş ve ben, okula giden bir çocuk olunca rutinim değişmiyor maalesef:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam olarak değiştiremesek bile de araya minik değişiklikler sokmak güzel oluyor.

      Sil
  15. İleride mi geride mi olduğumuz nerede durduğumuza ve nereye baktığımıza göre değişiyor sanırım..Kime göre ilerideyiz kime göre geride?

    YanıtlaSil
  16. Güne başlamak için güzel yazı :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Sizin yorumlarınız sayesinde de daha da güzel oluyor.

      Sil
  17. Senin bu yazı dizini çok seviyorum.Icinden geldiğince yazıyorsun.Bu bize çok iyi bir şekilde geçiyor.
    Alıntıyı çok sevdim 💗💗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet İncicim içimden geldiği gibi yazıyorum. Ve bu okuyucularıma yansıyor. İşin en çok da bu kısmını seviyorum. Sevgiler.

      Sil
  18. herkes kendi zamanını yaşıyor ne geç kaldık ne de erkenciyiz bence çok doğru bir çıkarım...kurabiye nefis görünüyor..afiyet olsun...akışta kalmak en iyisi bence de sevgilerimle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Görsel internetten alıntı. Kurabiyeyi tadana ben de afiyet olsun diyorum.

      Sil
  19. Yoga deneyimlerini ve yorumlarını merakla bekliyorum🙋🏻‍♀️❤️
    Çizim konusunda da sana inanılmaz özeniyorum.😍Öyle ki kendime Amazondan akrilik boyalarla yapılan,yetişkinler için hazırlanmış boyama tablosu aldım.Çizimi beceremesem de boyalarla oynamayı seviyorum🙈😁
    Ve son olarak senin bu Kahve Bahane serini fazlasıyla beğeniyorum😍🙋🏻‍♀️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafayı gözü dağıtmazsam deneyimlerimi yazacağım. Harikasın Büşracım. O boyama tablolarını çok seviyorum ben. Çok eğlenceli oluyor. Sevgiler.

      Sil
  20. Samimiyet, içtenlik ve doğallık hepsi bir arada . Mükemmeldi ...
    Alıntıyı da çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve davetimi kabul edip, blogu ziyarete gelmişsiniz. Ne güzel olmuş. Sevgiler.

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.