5 Ekim 2016

Burun ameliyatında 4. gün

Bugün 4. günümdeyim. Genel durumum oldukça iyi. Panda gibi şişen yüzüm genel olarak inmeye başladı. Bugün yanaklarım bayağı indi. Morluklarımda sarıya dönmeye başladı. Şu an tek sıkıntım devamlı akan burnum. Silikon tamponlar nedeniyle bu akıntı normalmiş. Birde benim alerjik bir bünyem var. Onun için akıntım diğer hastalara göre daha fazla olabilirmiş. Dün akşam alerji ilacına başladım. Amanın o ilaçta bana bir uyku verdi ki anlatamam. Tüm gece kesintisiz uyumuşum. Ayrıca bu gece bir cesaret geldi. Pansumanımı kendim yapayım dedim. Demez olaydım. Dikişleri temizlerken içim bir fene oldu. Kulak çınlaması ile bir anda etraf dönmeye başladı. Anneme seslendim. Canım benim o da tedirgin oldu tabii. Birde kızdı bana. Neden kendi başına uğraşıyorsun diye. Lakin öyle tatlı uyuyordu ki uyandırmak istemedim. Neyse kazasız belasız atlattım o pansumanımı da. Her geçen gün benim lehime işliyor artık. Heyecan içinde Pazar gününe odaklandım. Burumdan nefes alabileceğim günü iple çekiyorum artık. Devamlı ağız kuruluğu beni çok rahatız etti bu süreçte. Bugün aslında biraz dışarı çıkıp gezmek istiyordum. Gelin görün ki İstanbul'da hava bozdu. Bütün gün televizyon izliyorum. Ne kadar saçma sapan program varsa hepsini izledim diyebilirim. Ondan da sıkıldım. İnternet paketimde sınırlı olduğu için dizi izleyemiyorum. Ameliyattan önce başladığım "Gömülü Şamdan" adlı kitabı dün bitirdim. Oldukça beğendim kitabı. Hafif ve kaliteli bir kitap okumak isteyenlere tavsiye ederim. Bugün de Ejderha dövmeli kız adlı kitaba başladım. İlginç bir başlangıcı var. Kitabın ilk sayfalarında Polonyadan bahsetmesi de ayrıca dikkatimi çekti. Herkesin severek okuduğu ve sonradan filmleştirilen kitabı merak ediyordum. Şimdi okumak için doğru zaman. Yoksa şu magazin programları ile evlendirme programlarından gına geldi bana.
Paylaş:

9 yorum :

  1. Televizyon maalesef öyle... Daha iyi olmanıza sevindim, iyilikler dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle insanı robotlaştırıyor. Bir zaman sonra boş boş bakmanıza neden oluyor ekrana. Çünkü herşey birbirinin aynısı. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Bu ameliyatı geçirmiş ve allerjik olan biri olarak sizi çok iyi anlıyorum.Dilerim kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım. Peki şimdi alerjik durum sizi zorluyor mu? Ameliyattan sonra hassas olduğu için en çok ondan korkuyorum. Doktorum iyileşme sürecinde burun içinde fazla hareket istemiyoruz dedi. Ağızdan hapşırmalısın dedi. Ama bazen ben peş peşe 7-8 kez hapşırıyorum. Nasıl olacak bu iş hiç bir fikrim yok.

      Sil
    2. Panik olmayın.İyileştikçe sorunlar geçiyor.Benim fazla sorunum olmadı.Mevsimsel geçişlerde allerji ilacını kullanmak şart :)

      Sil
  3. Geçmiş olsun. Kızımın yıllar önceki ameliyatı nedeniyle durumunuzu tahmin edebiliyorum. "Eyvah bu güzel surat eski halini alacak mı" diye çok endişelenmiştik.
    Bırakın tv'yi ve münasebetsiz programları. kitap, kitap, kitap.
    Sağlıklı günler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Evet ilk günler biraz sancılı. Yüzün şekli tamamen değişiyor. Çok haklısınız. TV insanı resmen aptallaştırıyor. Benimde tercihim kitaptan yana :)

      Sil
  4. Yüzün çok şişti mi? bir arkadaşımda şişlikle çabuk inmişti ama ilk günleri görünce resmen içim parçalanmıştı. Umarım çabucak iyileşir :D
    Ejderha yı okumadımama filmi çok güzeldi şu james bond oyuncusunun oynadığı ama :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk 3 gün bir balon gibi şiştim Çok enteresan bir şekilde de 4. günden sonra hızla inmeye başladı. ilk bir ay içinde %80 iner dedi doktorum. %20 lik kısım için 6 ay gerekli dedi. Gerçi şişincede botokslu gibi oldum :):):) Kitap oldukça sürükleyici. E kitap formatında okuduğumdan biraz kelime hataları var. Okumakta zorlanıyorum lakin konusu o kadar enteresanki yarıda bırakmakta istemiyorum. Kitaptan sonra filmini de izleyeceğim.

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.