12 Şubat 2020

Kahve Bahane #Dondurma


İnceldiği yerden kopsun! Bir haftadır hasta olup olmamak arasında gidip gelirken, bir yandan da canım deliler gibi dondurma çekiyordu. Bu akşam, çok değil tam beş dakika önce, derin dondurucuda zor günler için sakladığım çilekli dondurmayı ellerimin arasına aldım. Şimdi bir yandan dondurmayı kaşıklarken bir yandan da kahve bahane yazısını yazıyorum. Değmeyin keyfime. Kısa bir kahve bahane yazısı sizi bekliyor.

Keyif demişken, bir işe girişip, yüzüp yüzüp kuyruğuna gelince insanda oluşan mutluluk hissi geldi aklıma. İnsanın kendine aferin demeyi keşfetmesi lazım. Şımartması lazım kendini. Benim de kendime aferin dememe çok az kaldı.

Zamanı daralan bir başka durum ise beş senedir yaşadığım evdeki son günlerim. Yine bir taşınma telaşı içindeyim. İşten eve gelip eşyaları istifliyorum. Ev hayli dağınık, sağda solda koliler var. Hafta sonları da taşınacağımız evin eksikleri için alışverişe gidiyorum. Dur durak bilmeden tam bir karınca gibi çalışıyorum. Bu taşınma işi bitince on iki sene içerisinde dört kez taşınmış olacağım. Şimdi tek hayalim, evde kahve bahane yazma köşesi olarak gözüme kestirdiğim yerde, keyif kahvemi yudumlayıp yeni yazılar yazmak.

Yuvam dediğim her yeri fazlasıyla benimsiyorum. Sonra oradan ayrılma vakti gelince biraz buruklaştığımı itiraf etmeliyim. Bu yaşam alanımda evin altında var olan spor salonunu çok özleyeceğim de aşikar. Burada şirketler çalışanları spor yapsın diye bir kart veriyorlar. Anlaşması (neredeyse şehirdeki her spor salonunda geçerli) olan bu karta başvurdum. Öyle pıt diye salona gitme günlerim anılarda kalacak artık. Yeni evin yakınlarında bir salon var. Bakalım, umarım çok kalabalık olmaz. Neyse ki önümüz bahar ve yaz. Salona gidemesem de bol bol koşarım.

Bu sene enteresan bir şekilde kış gelmedi Polonya'ya. Kar görmedik. Soğuk günlerin sayısı geçen senelere oranla yok denecek kadar az. Polonyalılar şaşkın, Yasemin mutlu. Polonyalılar kar tatillerinde kayak yapamadıkları için kızgın, Yasemin üşümediği için keyifli. İşte böyle yuvarlanıp gidiyoruz.
✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

5 yorum :

  1. Hic dayanamam kahve sohbetine hemen geldim, yanındada dondurmaa

    YanıtlaSil
  2. Taşınmak zor oluyor ya hala eski evimi özlüyorum. Ama umarım yeni yeni anılar biriktireceğin güzel, mutlu bir evin olur :)
    Afiyet olsun bu arada. #DondurmanınMevsimiOlmaz

    YanıtlaSil
  3. Bavyera`ya da kis gelmedi.Almanlar mutlu,ben saskin ve korkmus ( ne olacak bu dünyanin sonu diye).
    Mayis ayinda beni de bir tasinma bekliyor ve yurtdisinda ev tasinmam.Acayip korkuyorum..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Yeni ev umarım yeni ve hayırlı başlangıçlara vesile olur sizin için

    YanıtlaSil
  5. Yeni evin şimdiden hayırlı olsun Yasemin♥️ Keyifle ve sagkikla otur inşallah. Taşınmak zor. Hele bizim gibi yer benimseyen inssnlar için. Bizde taşınmak istiyoruz ama eşimin iş durumu sebebiyle çok uzağa da gidemiyoruz. Bir yandan nefret kusuyorum öte yandan da çok ozlerim ikilemi. Zor iş sanırım:)

    Buralara da kış gelmedi ayrıca. Nerden baksan 1.5 ay yaktık kombi, sonra çoğu gün açmadık bile. Bahar da geliyor :) artık bolbol çıkma, dolaşma, temiz hava vakti :))

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.