7 Kasım 2019

Ne Umdum Ne Buldum #Ekim


Kasım ayının ortasına doğru yol alırken bu Ekim yazısı nereden mi çıktı? Ekim ayı tüm verimsiziliği ile geçti gitti. O kadar verimsizdi ki ne umdum ne buldum demek bile bu zamana kaldı. Geç oldu. Bir söz var, gelirsen Ekime kadar gelmezsen ..... diye devam eder. Tövbe bak ağzımı bile bozdurdu bana. Böyle gelecekse bu Ekim hiç gelmesin daha iyi.

Her şeyin başı hava. Evet yanlış okumadın sevgili okuyucu. Çünkü havalar bozulunca bizim sağlıklar da bozuluyor burada.

Ekim ayından güzel bir hava ummadım. Ummadığımı da buldum. Havalar kötüleşti. Kötüleşen havaların neticesinde hasta oldum. İlaç içersem bir haftada geçecek olan hastalığımı; ıhlamur, limon ve bal üçlüsü ile yedi günde atlattım. Gitti mi bir hafta! Kaldı sana üç hafta. Bunun son haftası da iş yoğunluğuyla geçti. Kaldı sana iki hafta.

Bu iki hafta da üstünüze afiyet biraz tembeldim. Hastalıktan çıkış, havalara alışma telaşı, otobüsle işe gitmenin huzursuzluğu derken, ay sonu bir baktım kayda değer hiçbir şey yapmamışım.

Topu topu ( aslında buraya hepi topu yazacaktım. Fakat TDK yoo Yasemin onun doğrusu topu topu dedi) 2 kitap okudum. Aslında bu sayının azlığını mazur gösterecek bir sebebim var. Telefona indirdiğim birkaç uygulamadan makale okuyorum. Kitap okumaya ayırdığım zamanı makale okumaya harcayınca böyle oldu.

Yazının başlarında her şeyin başı hava dedim ya buna bir de huzuru eklemek lazım. Ekim ayının son haftası iş yerinde de keyfimi kaçırdılar. Burada uzun uzadıya anlatılacak şeyler değil. Sadece sinek küçüktür ama mide bulandırır yazayım, gerisini siz anlayın.

Velhasılıkelam, ben bu Ekim ayını hiç sevmedim. Böyle geleceksen gelme iki gözüm.

Sevilmiyorsun.




✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

9 yorum :

  1. Havalar bozulunca hastalıklar başlar. Hey yıl ne kadar önlem alsam da bana da illa bulaşır bu hastalık .
    İki kitap okumuş işine gidip gelmiş sin daha ne olsun

    YanıtlaSil
  2. Eskişehir'de de maalesef havalar değişken. Sabah ve akşamları bildiğin ayaz. Öğlen yazdan kalma. Gel de hasta olma. Sana da geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  3. Benimde kasım ayının başlagcı fena halde hasta olmakla başladım. Yapmam gereken sorumluluklarım yığınlı karşımda ama benim mecalim yok. İnşallah çok uzamadan atlatırım.

    YanıtlaSil
  4. Çok çok geçmişler olsun... Hava sabah soğuk, öğlen sıcak derken hepimiz etkilendik sanırım bu değişimden...

    YanıtlaSil
  5. Oluyor bazen böyle şeyler...
    Bir daha ki ekim size daha güzel şeyler getirsin diye diliyorum.:)

    YanıtlaSil
  6. gecmis olsun Yas, bizi boyle havalar mahvediyor :)
    Bence ekim kasil degil, mumkunse sonbahar, kis hic gelmesin. Buralarin sonbaharinin kistan farki yok, kaldimi sana iki mevsim :((

    YanıtlaSil
  7. Havalar gerçekten çok dengesiz. Hastalık kol geziyor. Daha bir sağlıklı olduğumuz günler diliyorum ben de kasım için :)

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.