3 Ekim 2019

Kahve Bahane #51


Kahve hayat kurtarır. Enerjin düşükse hop iç bir kahve, sabah iş yerinde gözünü açamıyorsan hop iç bir kahve, bloga yazı yazacaksan ama başlık ne diye düşüyorsan hop yaz bir kahve bahane. İşte tam da bu yüzden hayat kurtarır diyorum. Bu blogun yaşaması için kahve bahaneye ihtiyacı var.

İhtiyaçlar hiç bitmiyor. Her zaman bir şeylere ihtiyaç duyuyor insan. Şimdilerde benim ihtiyacım olan ilgimi cezbedecek kitaplar bulmak. Bir göz atıp yok bunu daha sonra okurum dediğim kitapların sayısı gün geçtikçe artıyor. Sanırım bunda yeniden kindle geçmemim de payı büyük. Keyfimden geçmedim ki basılı kitaplarım suyunu çekti.

Suyunu çeken şeylerden biri de para. Ama para pul mevzularına hiç yer vermedim blogda bu çizgimi bozmayacağım ve üstün körü geçiştireceğim bu paragrafı.

Çizgimi bozmadığım şeylerden biri de istikrarlı bir şekilde işe bisikletle gitmek. En büyük motivasyon kaynağım bu. Yoksa işe gitmemin pek de güzel bir şey olduğunu söyleyemeyeceğim. Her akşam yatmadan hava durumunu kontrol ediyorum. Sabah yeniden kontrol ediyorum ve %20 yağmur ihtimali varsa bile "risk budur Yasemin" diyorum ve pedallıyorum. Bugün dönüş yolunda gerçekten üşüdüğümü hissettim. Soğuk hava gerçekleri yüzüme çarptı resmen. Sanırım önümüzdeki hafta bana otobüs yolları gözüktü. Yeni işime başladığımdan beri birkaç gün işe otobüsle gittim. 17 dakika süren otobüs yolculuğuna tahammül edemiyor edişime şaşırdım. Çoğu zaman birkaç durak erken inip eve yürüdüm. Hal böyleyken kış süresince otobüs kullanma fikri keyfimi oldukça kaçırıyor. Oysa ki ben 129T'de her gün neredeyse iki saatten fazla yolculuk yapmış insan evladıyım.

Zaman, mekan ve yaşananlar insanların tahammül sınırlarını şekillendiriyor. Eskiden eyvallah dediğiniz şeyler gün geliyor everest tepesinden hallice bir hal alıyor. Bunun tam tersi olduğu durumlarda var tabii. Eskiden kafaya taktığınız şeylere aman boşver demeye başladığınızı da fark ediyorsunuz. Her şeyin eksisi ve artısı var. İşte buna denge diyorlar.

Dengeyi iyi ayarlamak lazım. Son haftalarda yemeyi biraz abartmıştım. Bu hafta dikkat etmeye başladım. Artık akşamları atıştırmalık olarak üç beş top dondurma yerine, salatalık ve havuç var. İnce ince, kalem kalem doğruyorum, dizi-film izlerken çerez gibi gidiyor.

Dizi demişken, bugün Star Trek Discovery serisini bitirdim. İşin içinde uzay ve uzaylılar olunca pek bir hoşuma gidiyor. Keyifle izledim. Yeni sezonu seneye gelecek diyorlar. Dizilerin sezon arası vermesini hiç sevmiyorum. Mesela Dark'ın birinci sezonunu izledim. İkincisi gelene kadar birincisinde neler olduğunu unuttum. Böyle olunca da ikinci sezona başlayamadım. Yarım kalanlar listesine bir şey daha eklemiş oldum.

O listeye bu yazı eklemek istemediğim için, şimdi son paragrafı yazıp yazıyı yayına hazırlama zamanı benim için. Eğer bir gece kuşu değilseniz muhtemelen yazıyı yarın okuyacaksınız.
Şimdiden keyifli bir hafta sonu geçirmenizi diliyorum.
Bir sonraki kahve bahane yazısında görüşünceye kadar şen ve esen kalın.

✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

13 yorum :

  1. MUtlu Hafta sonları size de :)

    YanıtlaSil
  2. Her dakika içilebilir bahaneye bile gerek yok
    Kahve candır can

    YanıtlaSil
  3. Dark’ın ikinci sezonunu izlemeden yeniden birinci sezonu izlemek çok mantıklı olmuş çünkü iki de işler iyice çığrından çıkıyor. Keyifli haftasonunuz olsun. Krakow’la ilgili gezi ipuçları veren bir yazı yazsanız ne güzel olur. Oraya çok yakın bir şehirde Erasmus yapıyorum ve Krakow’u görmeyi çok istiyorum ✨

    YanıtlaSil
  4. Mutlu hafta sonları size de:)

    YanıtlaSil
  5. Bisiklet kullanmak ne hoş. Bu yaz ben de çok bisiklet almak istedim ama sonra bir şeyler oldu alamadım. Diğer yaz için aklımda ama çok hoş bisiklette saç uçuşturmak *-*

    YanıtlaSil
  6. uyanır uyanmaz gözüm kapalı kahve yapıyorum bi gün midem delinecek.

    YanıtlaSil
  7. Bir gece kargası olmayandan selam :)
    Son günlerde hava şartlarından ötürü maalesef bisiklet rutinim bozuldu ve bu canımı oldukça çok sıkıyor. Yağmurda bile çıkarım diyordum başlarda ama hasta olmak tehlikesi başlı başına bir dert öğretmen için. Sadece kendimi değil, dersleri boş geçecek öğrencileri de düşünüp ilk hastalığın ardından pes ettim havaya.

    YanıtlaSil
  8. Kahve candır heran fincan da olmalı yanıbaşında ama benim canım hep çay diyor utanmasam hep çay içeceğim gün boyu

    YanıtlaSil
  9. Aslında insan her duruma alıştırıyor kendini. Mesele zorunda olmak ya da göze almak. Yani istesen 129 T yi yaparsın tekrar. Bu arada hayallerimi yaşıyorum derken üşütme, dikkat et kendine. Bisiklet zamanı buralarda bile geçiyor artık

    YanıtlaSil
  10. Kahvesiz olmaz diyenlerdenim, ne zaman sıkışsam kahve yetişir yardımıma. Kış geliyor....

    YanıtlaSil
  11. Oldukça hoş ve güzel bir bilogunuz var takibe aldım. Sizi de beklerim.Sağlıcakla Kalın.
    https://dizifilmkitaptavsiye.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  12. İnanın insan her şeye uyum sağlayabiliyor, yapmak istemediğim ya da yapmak istediğim o kadar çok şeyin tersi oluyor ki. Bizim irademiz dışında ya da istediğimiz doğrultu da oyun hamuruna dönebiliyoruz. O halde bir kahve içsem fena olmayacak sanırım.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba. Uzun zamandır blog dünyasından uzak kalmıştım. Hatta mustafaalniak.net'i kapattıktan sonra -birde işe girince- iyice blog dünyasından koptum. Takip ettiğim bloglara bakarken buraya geldim. Kahve Bahane yazını görünce aklıma pazar yazılarım geldi birden... Özlemişim buraları. Ben önemli bir karar alarak kendime yeni bir blog açtım. Artık gizli yazarlı olarak yazacağım. Yani blog adresimde adım soyadım olmayacak. Her neyse, buralara geri döndüm de, bir selam vereyim dedim ! ^^

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.