20 Ekim 2019

Bisiklet Süren Kızın Aklından Geçenler #T


T. Alfabemizin 24. harfi. Birçok kelimenin başlangıcı. Herkese farklı bir şey çağrıştırır. Bir öğrenci için çizimlerin vazgeçilmezi olan T cetvelini akla getirir. Müzik severler için bazen Tarkan'ı akla düşürür. Yollarda olanlar için sarı rengiyle görmeye alışık olduğumuz taksiyi çağrıştırır. Bazısına da ingilizce zaman anlamına gelen time kelimesini hatırlatır. Şekil itibariyle insanın aklına yol ayrımını getirdiği de olur.

Benim aklıma da yol ayrımını getiriyor. Pedallarken gördüğüm tabelaların bununla bir ilişkili var mı? Bence var. Her şey birbiriyle bağlantılı değil mi sonuçta. Gördüklerimiz düşünceleri şekillendiriyor. Düşüncelerde seni sen yapıyor.

Seni sen yapabilmek için karar vermek zorundasın. İşte tam o aşamada gözümde kocamana bir T harfi beliriyor. Sağa mı gitmeli, yoksa sola mı? Karar verme süreci sancılı geçiyor. Her zaman benim için doğru olan yönü seçemiyorum. Tam ortada kalıp sağa veya sola adım atmaktan korktuğum zamanlarım oluyor. Bilinçsizce hayatımın gidonunu sola veya sağa kırdığım zamanlar da oluyor. Korktuğumda hep aynı noktada kalıyorum. Kötü de olsa bir tarafa gittiğimde, seçtiğim yol her zaman bana bir şeyler katıyor. Böylece yol boyunca deneyimlediklerim, bir sonraki T için beni hazırlıyor. Hayat düz bir çizgiden ibaret değil. Her zaman karar vermemiz gereken T ler var.

Aklımdan bunlar geçerken, önüme bir tabela çıkıyor. Biri evimin olduğu yönü gösterirken, diğer de bilmediğim bir yeri işaret ediyor. Duruyorum. Bisikletimi tam olarak T nin ortasına yerleştiriyorum. Birkaç adım geri çekiliyorum ve şu an bakmakta olduğunuz kapak fotoğrafını çekiyorum. Sonra bisikletime binip, bildiğim yöne (evime) doğru pedallıyorum.


✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

7 yorum :

  1. bendeki bu kararsız kafası karışık ruh haliyle bu T'ler karşıma çıkmakla kalmıyor resmen kafama taş gibi düşüyor ah ah ne güzel anlatmışsın durumu :)

    YanıtlaSil
  2. foti de notların da tatlı ve anlamlııı :)

    YanıtlaSil
  3. T'ler zaman zaman işlerin uzamasına neden olabilir, sağ el ile kafa üzerinden sol kulağı kaşımaya benzer ama kulağı bulduğunuzda sonuç mutludur. Esas olanın iki yönünde doğru sonuca ulaştırması diye düşündüm.

    YanıtlaSil
  4. T harfi kimine göre mesleki kime göre zaman kimi için ters giden işler ve o esnada t nin altından tutup kafasına vurulacak bir alet gibi geldi bana

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar.
    Yazmak, işte böyle güzel bir şey. Bisikletinizi pedallarken karşılaştığınız yol ayrımları size alfabemizin "T" harfini çağrıştırmış ve bu "T" harfinden ne güzel bir konu ve paylaşım ortaya çıkmış. Çok güzel bir paylaşımdı, beğendim doğrusu. Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.

    Aslında "T" harfi trafik işaretleri simgesinde çıkmaz yolu simgeler ve işaret eder. Sağa ve sola ayrılan tali yollar için kullanılan trafik işareti simgesi "T" harfine benzemez. Ancak, yollara dikilen yön levhaları, sizin de kapak fotoğrafında paylaştığınız gibi "T" harfini çağrıştırır.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  6. Şu andaki ruh halim: Bir t'yi sectim ve yana yakıla pişmanlıkları oynuyorum. Biliyorum çok şey katacak ama sonu hüsran olur diye şu anda kendimi yiyorum :(((( Ya kattığı benim işime yaramazsa!!! Neyse sağlık olsun diyebilirim inşallah sonunda :)

    YanıtlaSil
  7. T harfi eğer bir yol ayrımını çağrıştırıyorsa, bir yol ayrımına gelmiş olma ihtimalin oldukça yüksek. Zordur karar vermek o ayrımlarda. En iyi rehber, kalbinin sesini dinlemektir bana göre. Zihinde olumsuz ihtimalleri kurup durdukça daha çok kararsızlaşır insan. Halbuki en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir. Sonucunda huzurlu bir yola ulaştıracak kararı vermen dileğiyle.

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.