3 Eylül 2019

Kitap Severler İçin Dizi Ve Film Tavsiyeleri


Bu bir öneri yazısı olacak. Kendi deneyimlerimden derlediğim mini bir liste ile buradayım. Kitaplar ile bir gönül bağınız varsa aşağıdaki listede yer alan dizi ve filmler ilginizi cezbedecek nitelikte. Ben bazılarını izlerken kendimi başrol oyuncusunuz yerine koydum. Konu kitaplar, yazarlar olunca izlerken bu hayallere dalmak kaçınılmaz oluyor. Kimini yakın zamanda izledim. Kiminin üstünden uzunca bir zaman geçti. Belirli bir sıraya göre değil. Aklıma geliş sırası ile yazıyorum.

Black Books - Mini Dizi 

Black Books  adlı diziyi 2015 yılında izledim. Böyle kesin tarih verebilmemi bloguma yazdığım yazıya borçluyum. Eğer bir kitapçı dükkanınızın olmasını hayal edenlerdenseniz bu dizi tam sizlik. Sahnelerde bol bol kitaplar var. Dizi bir kitapçı dükkanında geçiyor.

The Last Bookshop - Kısa Film

Bir çocuk, bir dükkan ve içeride müşterilerinin gelmesini bekleyen bir kitapçı. 23 dakikanız varsa izleyin. Bence çok seveceksiniz. 


Lütfen Beni Öldürme - (Stranger Than Fiction) 

Bir hikaye yazmak ile o hikayenin baş kahramanı olmak arasındaki farkı gözler önüne seren bir film. Üstüne fazlaca konuşup izleme keyfinizi kaçırmaktan yana değilim.


Okuyucu - (The Reader) 

Tamamen kitaptan uyarlama olan bu film, oldukça dramatik. Bir aşk hikayesini konu alan film aslında derinlerde bambaşka mesajlar içeriyor. Kitapların yanı sıra Nazi dönemiyle ilgiliyseniz bu film tam sizlik olabilir.

Güdü 

Kitap yazma isteği ile yanıp tutuşan bir adamın hayatını konu alan Güdü, enteresan olaylara gebe. Gerilimli bir yapısı vardı. Tek sıkıntısı sonunu daha vurucu beklerken sönük bir şekilde bitmesiydi diyebilirim. 

Gizli Pencere- (Secret Window) 

Bir yazarın hikayelerini yazabilmek adına sessiz sakin bir yer arayışını konu alan bu filmin bana güzel gelmesinin bir nedeni de Johnny Deep olabilir. Gizem sevenlerdenseniz bu filmde bolca gizem var. Benden söylemesi.



Kelebeğin Rüyası

Bu listede ne işi var demeyin. İçinde okunan şiirler, iki genç şairin hayatı, işte bu sebeplerden ötürü bu listede yer almayı hak ediyor bence. Henüz izlemediyseniz, izleyin. Ama sonunda hüzünlenip bir iki damla gözyaşı akıtırsanız aklınıza ben gelmeyeyim. 


Sahaf - (The Bookshop)

Bu filmi ben de izlemdim. Eee Yasemin listede işi ne demeyin. Bir filmin ismini ararken karşıma çıktı. İsmi ilgimi çekti. İzlenecekler listesine atmışken buraya da yazmak istedim. Eğer daha önce izlediyseniz, yorum kısmına film hakkındaki düşüncelerinizi yazabilirsiniz. Böylelikle hem ben hemde blog okuyucularım nasiplenmiş olur.



Benim aklıma gelen öneriler bunlar. Sizin de bu listeye eklemek istediğiniz, Yasemin bunu da kesin izlemelisin dediğiniz filmler varsa lütfen çekinmeyin yorum kısmına yazın gitsin. Az biraz etkileşimimiz olsun. Fena mı olur?

✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

17 yorum :

  1. The reader , 😊 the bookshop not aldım... Güzel bir eylul sizinle olsun ...

    YanıtlaSil
  2. Eyvah eyvah şimdi hepsini izlemem lazım, isimleri bile güzel filmler olduğunu belli ediyor :) bu liste için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi de birbirinden güzel. Ben de yorum yazdığınız için teşekkür ederim. Harcanan zamana değdiğini görmek güzel.

      Sil
  3. Bu yazıyı komple kaydedeceğiz o zaman anlaşılan, elinize sağlık :) Kitap Hırsızı da bu listede olmayı hak ediyor bence, izlemediyseniz kesinlikle öneririm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel öneri için teşekkür ederim. İzlememiştim. Ben de kendi listeme ekliyorum hemen.

      Sil
  4. oleey saool the reader ve the bookshop izledim, diğerlerini aldım listeye, çok güzel düşünceydi bu yazın :)

    YanıtlaSil
  5. Gizli Pencere ve Kelebeğim Rüyası harici hiçbirini izlememişim.
    Tek tekkkkk seyredeceğim önerilerini bak göreceksin😎Bayıldım Listeye!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büşracım beğeneceğine eminim. Teşekkür ederim. Sevgiler.

      Sil
  6. bu güzelim yazını koydum blogumaaaa :)

    YanıtlaSil
  7. İzlemediğim filmleri hemen listeye aldım. Teşekkürler öneriler için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de teşekkür ederim. Şimdiden keyifli izlemeler.

      Sil
  8. Çok teşekkür ederim. Not aldım. En kısa zamanda izlemeyi düşünüyorum!

    YanıtlaSil
  9. Harika bir liste olmuş, içlerinden birkaçını izlemişim ve sevmiştim. Diğerlerini de keyifle izleyeceğimden eminim. Çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel tavsiyeler Johnny Deep filmlerini seviyorum, bunu da izlemiş olabilirim bir bakayım. Kelebeğin Rüyası da aklımda olanlar arasında teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Güzel bir derleme olmuş. Lütfen Beni Öldürme ve Black Books'u izlemişim sadece umarı listedekileri tamamlarım :)

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.