28 Mayıs 2019

Kahve Bahane #43


Bu kahve bahane yazısı Nasa'nın kampanyası gibi adınızın yazılmış olduğu çipi uzaya götürmeyebilir; fakat üç dakikalığına Yasemin'in renkli dünyasında keyifli bir gezintiye çıkaracağını garanti eder.

Size anlatacaklarım var. Mayıs ayından beri oldukça hareketli günler geçiriyorum ve bunu bloguma en kısa zamanda yazmalıyım diyorumdum. Koşuşturmamdan fırsat bulmuşken hemen yazıp yaptıklarımı ölümsüzleştirme zamanı.

Yazısın ana teması yine yaptım. Peki ne yaptım? İstifa ettim. Böylelikle çalışma hayatımın en kısa çalışma periyodunuda anılarıma eklemiş oldum. Siz benim daha önceki istifa hadiselerime aşinaysanız, yok artık Yasemin diyebilirsiniz. Yok biz değiliz diyorsanız işte tam da buraya bir tık yaparak sil baştan adlı yazımda daha önce türlü türlü şekillerde nasıl istifa ettiğimi okuyabilirsiniz.

Çevremdekiler; "Yasemin gün geçmiyor ki hayatında bir aksiyon olmasın." diyorlar. Adamlar haklı. Şimdi gelin neden, niçin beş aydır çalıştığım şirketimden istifa ettim onu anlatayım. (İstifa ettiğim şirketin dünya sıralamasında ilk 100 içerisinde olduğunu da dip not olarak yazalım.)

Öncelikle başıma olumsuz bir şey gelmedi. Prensesler gibi işe gidip geliyordum. İş yerinde de beni ciddi derecede rahatsız eden bir hadise yoktu. Eee ne oldu rahat mı battı. Battı sanırım. Mayıs başı başka bir şirketle görüştüm. Oradaki iş yükü pek bi hoşuma gitti. Daha fazla sorumluluk alabileceğim kanısına vardım. İki gün içinde de yeni şirketime evet, eski şirketime de güle güle dedim. "Delisin sen" dediler. "Böyle büyük bir şirket bırakılır mı? İş yükün az diye, daha fazla iş olsun diye iş mi değiştirilir?" dediler. Dediler de dediler. İnsanoğlu sonuçta. Eleştirmeye bayılır. Ben ise kendim için en iyisini seçtiğimi bilmenin gönül rahatlığıyla karşımdakilere tebessüm ettim. Ayrıca bu sefer ingilizce mülakatım harika geçmişti. Görüşmeden çıktığım an artık ingilizce ile bir sorunum olmadığını fark ettim. Görüşmeye gittim gün benim için bir milattı. Şimdi eskiden olan çekingenliğimi fazlasıyla yendim. Artık yıllardır beklediğim öz güvene sahibim.

Geçen Cuma iş yerimde son günümdü. 5 ayda pek bir sevilmişim bunu gördüm. Yanımda Fransız takımında çalışan bir Polonyalı vardı. Cuma günü elinde bir gülle geldi. Takım arkadaşlarım da bana hediye olarak hesap makinesi ve çikolata almışlar. (İşe girdiğim günden beri söyleniyordum. Muhasebeciyiz biz ama bir hesap makinemiz bile yok. Artık yeni iş yerimde bir hesap makinem olacak.) Ayrıca takımdakilerin yazdığı mini mini notların olduğu bir kart aldım. Duygulandım açıkcası. Ben sessiz sedasız bir gidiş planlarken veda konuşması yaptırdılar. O gün anılar heybeme güzel şeyler ekledim.




Takım liderim istifa ettiğim günden ihbar süremin bitimine kadar; "Yasemin geç değil istifanı geri çekebilirsin. Sana farklı bir pozisyon ayarlayabilirim" dedi. Son gün veda ederken, "istediğin zaman benimle kontak kurman yeterli, kapımız sana her zaman açık bunu unutma" dedi. Bunları duymak güzel.

Güzel anılarımı, hediyelerimi yanıma aldım. Bilgisayarımı kapattım ve içim rahat bir şekilde, kafamda hiçbir soru işareti olmadan oradan ayrıldım.

Şimdi Haziran ayının 17'sine kadar izinliyim. Bu cuma bir aksilik olmazsa Türkiye tatilim başlıyor. İçimde hem Türkiye'ye gidecek olmanın telaşı hem de döner dönmez yeni işe başlamanın heyecanını taşıyorum.

Daha öncede yazmıştım. Yine yazıyorum. Güzel dileklerinize ihtiyacım var. Eksik etmeyin.

Sevgiler.

✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

18 yorum :

  1. Umarım gönlünce olur

    YanıtlaSil
  2. Hicbirseye ihtiyacin yok bence. Kendin icin en iyisini sadece sen bilirsin. Ama yinede butun guzel dileklerim seninle.iyi tatiller simdiden

    YanıtlaSil
  3. Bu hayatı senin kadar cesur yaşayanı görmedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yahu abartmayalım. Korkaklığım yüzünden yapamadığım çok şey var.

      Sil
  4. Harika haberler tebrik ederim. Sende bu enerji ve azim olduğu sürece ekstra bir şeye ihtiyacın yok. Yolun açık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Baharcım. Beni ne güzel özetmemişsin. Gerçekten azim ve enerji işi bu. Sevgiler.

      Sil
  5. hayırlısı olsun inşallah..tebrik ederim ve bol şans dilerim...

    YanıtlaSil
  6. Bir işten istifa edip diğerine geçebilmek büyük cesaret ve aynı zamanda lüks. Tebrik ederim, umarım hayatın daha güzel ve aksiyon dolu olur :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lüks kısmını pek anlamadım açıkcası. Bence birçok insanın önüne hayat farklı fırsatlar çıkartıyor. İşte tam da burada cesareti ön plana çıkarmak gerekir. Teşekkür ederim. Durağan bir hayat bana göre değil. Umarım dediğin gibi olur.

      Sil
  7. Her şey gönlünce olsun. Umarım daha mutlu olursun yeni işinde Yasemin ablacığım.

    YanıtlaSil
  8. Hayırlı, uğurlu olsun, gönlünce olsun...

    YanıtlaSil
  9. Hayat cesur olanlara iltimas geçer :)

    YanıtlaSil
  10. Kendine ait bir hesab makinan olacagına sevindim Hayırlı olsun

    YanıtlaSil
  11. "Her başlangıçta yeni bir anlam vardır " demiş şair, boşuna dememiş :)

    Bol şans

    YanıtlaSil
  12. Gerçekten böyle kararlar alabilen ve arkasında duran insanlara hayranım.Her şey gönlünüzce olsun

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.