21 Şubat 2019

Harfler


Harfler; başka bir boyuttan geliyor. Geldikleri yerde görevlerini tamalamışlar ve dağılarak tüm dünyanın üstüne serpilmişler. Senin nasibine de bu satırları oluşturan harfler düşmüş. Sen okuduktan sonra buradaki görevini tamamlayan harfler, başka bir yazıyı oluşturmak üzere yeniden gökyüzünde dans etmeye başlayacak. Bir diğer harfi tamamlamak üzere havada asılı kalan bu harfler, belki de bir saniye sonra başkasının aklında var olan düşünceleri aktarmak için yine yan yana gelecek.

Bu satırlar, sen okuduktan sonra Bond çantası misali kendi kendini imha edecek. Bir önceki kelimeye dönüp yeniden okusan bile, asla ilk okuduğunda aldığın hazzı alamayacaksın. Elbet bir gün yolun bu harfler ile yeniden kesişecek. O zaman geldiğinde sen, ne şimdiki sen olacaksın; ne de bu harfler şimdiki sırayla yan yana dizilmiş olacak.

Yazının sonu gelmeden, bir önceki paragrafta yazılan harfleri unutmaya başlayacaksın. Unuttuğunun farkına varmayacaksın. Harfler ise unutulduğunu bilemeyecek hiçbir zaman. Eğer konu ilgini çekerse, yazının bütününden aklında birkaç cümle kalacak. İşte onlar bu yazıyı oluşturan harflerin sana yansıması.


Bazı harfler başı boş gezecek uzun zaman. Gökyüzünde amaçsızca gezinirken kendini tamamlayacak bir diğer harfin hayalini kuracak. Yan yana gelme özlemi ile yanıp tutuşacak. Kendi ateşiyle yanıp küle dönecek ve bir daha asla başka bir harfin tamamlayıcısı olamayacak. Şanslı olan harfler ise her seferinde yeni bir yoldaş bulacak kendine. Kendinden önceki veya sonraki harf ile yan yana gelince bir bütün olacak. Anlamsızken anlam dolacak.

Alfabede yer alan yirmi dokuz harfin aynı yazı içinde yan yana gelme olasılığı çok düşükken, yan yana gelebilenler sayesinde bir yazı çıkacak ortaya. İşte sen bu yazıyı okurken, yazar burada ne anlatmak istiyor acaba diye düşüneceksin.

Tam da bu noktada yazar en yakındaki aynaya veya seni yansıtan bir objeye bakmanı tavsiye edecek sana. Böylelikle sen de bir harf olduğunun farkına varacaksın...

✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

10 yorum :

  1. Ne güzel, deneme yazısı gibi olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Nasıl bir duygu ve düşünce haliyle çıktı bu yazı çok merak ettim. Yazıyı okurken düşündüm, şaşırdım ve gülumsedim. Bana iyi geldi :)

    YanıtlaSil
  3. Harfler boğar, harfler yalnız bırakır evet harfler bizi anlatır. Güzeldi teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten çok özel bir yazı olmuş. Tebrikler

    YanıtlaSil
  5. Rafine, özgün, mükemmel.
    "Alfabede yer alan yirmi dokuz harfin aynı yazı içinde yan yana gelme olasılığı"
    Müthiş fikirler çıkar buradan.
    Tebrikler.

    YanıtlaSil
  6. Çok değişik bir bakış açısı ve güzel bir yazı👏

    YanıtlaSil
  7. ilginç bir yazı olmuş. sanki epik bir hikaye okumuşum gibi hissettirdi.

    YanıtlaSil
  8. Kalemine sağlık ,ilginç bir yazı olmuş:))

    YanıtlaSil
  9. ne güzel bir anlatım olmuş kalemine harflerine saglık :)

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir yazı olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.