29 Ocak 2019

Kahve Bahane #37



Bloga içeriği oluşturma bakımından verimli geçen Ocak ayının üçüncü kahve bahane yazıyla herkese yeniden merhaba.

İnsanlar iletişim kurmak için havadan sudan konuşurlarmış. Şimdi ben de havadan bahsetmek isterdim lakin ne siz sorun ne de ben söyleyeyim tadında bir hava hakim bu sene. Krakow son on yılın en sert kışını yaşıyormuş. O da bana denk geldi. Tek temennim şu an havaların ısınması, günlerin uzaması, işten çıktığımda gün ışığının şehri terketmemiş olması.

Hadi gelin size biraz işten bahsedeyim. Geçen hafta üç gün eğitimdeydim. Burada işler genel olarak ağır akıyor. Eski çalışma tecrübelerimle karşılaştırınca bazen "ee biz hiçbir şey yapmıyoruz" diyorum. Ekibin eski üyelerine soracak olursanız da bayağı yoğun çalışıyormuşuz.

Geçen hafta bir ekip toplantısı yaptık. Takım lideri "fazla mesai yapmamaya özen gösterin. Eğer yapacaksanız da bana önceden neden yapmanız gerektiğini bildirmeniz gerekiyor" dedi. Sanırım Türkiye'de duyamayacağımız şeyler bunlar. Bu konu hakkında oldukça hassaslar. Oysa ki bu kulaklar, akşam saat altıda paydos diyip altıyı yirmi gece servise bindiğim dönemlerde takım liderinin "altıyı çeyrek geceye kadar herkes çalışsın" dediğini duydu zamanında.

Zaman demişken; Ocak ayı geldi de geçiyor. Ayın başında hedefler belirlemiştim kendime. Bazı hedeflerime ulaştım. Bazılarına yaklaştım. Bazılarının da gerisinde kaldım. Sanırım Şubat ayının ilk yazısı bu hedefler hakkında olacak. Ne umdum ne buldum da olabilir bu serinin ismi. Kulağa fena gelmiyor gibi.

Geçen gece can sıkıntısından mütevellit google amcaya bana "Pariste Gece Yarısı" tadında bir film öner dedim. Öneriler Woody Allen olunca, ben de Ocak ayını Woody Allen ayı yaptım. Seçtiğim dört filmini izledim. Açıkcası bu işten zevk aldım. Ve bunun neticesinde her ay bir tür veya yönetmen belirleyip onların filmlerini izlemeye karar verdim. Şubat ayında bir tür belirleyip, o türe mensup filmleri izleyeceğim. Bana katılmak isterseniz listemi sizinle de paylaşabilirim.

Paylaşmaktan hazır laf açılmışken instagramda başlattığım bir etkinliğin duyurusunu yapıp yazısı sonlandırma zamanı geldi. Hep birlikte squat yapıyoruz. Her gün 50 squatı tamamlayan kimler diye soruyorum gün sonunda. Tamamlayanlar bir yıldız kazanıyor.
Ocak ayı hedeflerimden biri her gün 50 squat yapmaktı. Sonra bunu neden instagramda beni takip eden kişiler ile paylaşmıyorum dedim. Kadın takipçilerimi squat olayına dahil edince, hem benim motivasyonum arttı. Hem de squat yapmak daha eğlenceli bir hal aldı. Siz de bu etkinliğe katılmak isterseniz instagramdan benimle iletişime geçebilirsiniz.

Bu akşamlık söyleyeceklerim bu kadar. Bir sonraki kahve bahane yazısında görüşünceye dek şen ve esen kalın.
Sevgiler.

✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

38 yorum :

  1. Eh işte havadan sudan olunca biraz laklak yapası geliyor insanın... Birde blog yazarlarından bekliyorsa yorumlarını konu biraz mühim olur. Kahvede işin en güzel yanı özellikle de yazarken bir blog için başlık bende böyle bir konuyu ele aldım Çay mı Kahve mi sorusunu sormuştum blogumda Bknz:( Çay mı Kahve mi ) En keyifli soruların ve yazıların başında bu ima Kahve bahane ... Keyifli yazı için ayrıca teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim kahve bahane yazılarım hep sohbet tadında aslında. Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Bak bu iyi fikirmiş. Önerebileceğin dizi film türleri ve özellikle de yönetmen isimlerini bekliyorum. Bana sevdiğin türleri ve sevdiğin yönetmenleri söylersen bende izlemek isterim. Ayrıca "Pariste Gece Yarısı" filmini Netflix anasayfam da sık sık görüyorum. Sanırım o filmi izlemeliyim, sen ne diyorsun Yasemin ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış hatırlamıyorsam (tarih konusunda) 1920'lerin Paris'ini konu ediyor. Ben dönem filmlerini sevdiğim için oldukça beğenmiştim. Özellikle müzikleri çok güzeldi. Konu bakımından da ilginçtir. Seveceğini düşünüyorum.

      Sil
    2. Teşekkürler Yasemin. Mutlaka izleyeceğim :)

      Sil
  3. Güzel bir yazı olmuş kalemizine sağlık 😊

    YanıtlaSil
  4. Squat etkinliğe erkek takipçiler de katılabilir biz de şınav çekelim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkekler biraz daha ağır çalışmayı seviyorlar. Sanırım benim hikayelerim onları gaza getirmeye yetmez. Yoksa neden olmasın.

      Sil
  5. Hayatlar, hedefler, sinema ve spor üzerine güzel bir kahve bahane yazısıydı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  6. Ne güzel bir kahve bahane yazısı olmuş. Havalar için dikkat edin. Hastalanmayın. Film önerilerinizi ve hedeflerinizin yazılarını merakla bekliyorum. Squat konusuna gelince. Geçenlerde yapıp kendimi bayağı bir yormuştum sonra merdiven çıkarken zorlandım. Bir de zaman zaman diz kapaklarımda ağrılar oluyor çok zorlayamıyorum. Yoksa katılmak isterdim. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen kahve bahane yazısı hastalık üzerineydi. Çok şükür atlattım hastalığımı. O ağrılar güzel ağrılar. Demek ki daa önce çalışmayan kaslar çalışmış. Biraz üstüne giderseniz süper olur. ve zamanla o ağrıda kalmaz. Beklerim @everydaykrakow olarak beni takip edip dm den yazarsanız sizi de eklerim.

      Sil
  7. Kahve Bahane serisi güzel olmuş. Acaba hergün 100 merdiven çıkmak squata dahil mi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ruhlu ruhsuz atmaca. İki aktivite farklı kas gruplarını çalıştırıyor sanırım.

      Sil
  8. Mesai konusu gerçekten dikkatimi çekti.Turkiye de tam tersi bir durum.Almanya da da dedigin gibi çok dikkat ediyorlar.
    Sayat grubunda olan biri olarak birbirimizi motive etmemiz harika birşey.Bu sayede istikrar sağlıyoruz.
    Sevgiler Yasemincigim❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz daha vakit geçsin iş hayatı hakkında detaylı bir yazı yazamayı planlıyorum. İncicim azmine hayranım. Birlikte yapınca gerçekten motivasyonumuz artıyor. Ben squat yapayım da story atayım diyorum mesela.

      Sil
  9. Bu kış Ankara da çok soğuk, yazmak geldi içimden.

    Ben de geçen yıl sevdiğim oyuncuların filmlerini izliyordum arka arkaya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel olarak bu kış her yerde soğuk geçiyor gibi.

      Sil
  10. Kahve Bahane, gerçekten kahve yanı sohbeti gibi olmuş♥

    YanıtlaSil
  11. Spor salonumda squat yapamıyordum kımse yokken anca :D supersın valla bravoo :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz evde yapıyoruz aslında. Eğer aramıza katılmak isterseniz @everydaykrakow hesabına beklerim. Bana dm den mesaj atarsınız.

      Sil
  12. Oh oh bol içerikli bir şubat geliyor senin için hissediyorum.
    Hedefler belirleyip ilerlemen doğrultusunda sana hayranım ve de çok güzel yapıyorsun beni de gaza getiriyorsun :)
    Kocaman sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım öyle olur Ezgicim. Yapacaklarımı yazıya dökünce nedense daha bir etkili oluyor. Bunu keşfettim.

      Sil
  13. Avusturyads da mesailer dakikasi dakikasina hesaplanir. Bizde hava cildirdi bir gün kar eertesi gün bahar öbür gün sis. Üst solunum yolu salgini var hetkes hasta 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet soğukla birlikte hastalıklar da kaçınılmaz oluyor. Mesai konusunda Türkiye kötü maalesef.

      Sil
  14. Film listenizi lütfen paylaşın, ben size katılıp izlemek isterim. Şu Türkiye’deki mesai saatleri konusu da bugün arkadaş ortamımızın konusuydu. Fazla çalışma, az verimlilik ama maalesef bir türlü bir şeyler değişmiyor. Bir de Krakow’a gitmeye nasıl karar verdiniz? Süreç nasıl gelişti? Nasıl orada bir iş buldunuz? Bununla ilgili de bir yazı gelsin 🙏🏻🙅🏻‍♀️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir Tutam Karınca1 Şubat 2019 19:02

      Süper. En kısa sürede listemi paylaşacağım. Fazla çalışmanın verimliliği arttıracağı yanılgısına düşen iş veren sayısı Türkiye'de çok fazla maalesef...
      Ara ara bu konulara değindiğim yazılar yazıyorum. Tabii ki yazarım. Sevgiler.

      Sil
  15. Squad etkinliğine ben de görüp ufaktan başlamıştım, elli olmuyordu ama kırkı görmüştüm en son :) Grip felaketi beni de vurunca tekrar düştü o sayı ama ilk kez böyle bir spor yapma hevesi duyuyorum. Bu yüzden ayrıca teşekkür ederim Yasemin abla. Film konusundaki fikrin çok güzel, vaktim ve erişimim olsa ben de sana katılmak isterdim ama malum öğrencilik ve final dönemleri :) Umarım Krakow'da havalar bir an önce ısınır ve sen de üşümezsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir Tutam Karınca1 Şubat 2019 19:03

      Harikasın Özlemcim. Zamanlar 50 yi bile geçeceksin eminim. Sevgiler.

      Sil
  16. İşte iş ahlakı dedim yazını okurken ve biraz hüzünlendim... Burada özel sektörde suyumuz çıkıyor tabiri caizse... Squat yapanlardanım 50 de olacak inşallah :) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir Tutam Karınca1 Şubat 2019 19:05

      Harikasın. Oldukça zevkli bir etkinlik oldu. Katılım beklediğimden çok daha iyi. Ayrıca her geçen gün yeni katılımcılar ekleniyor. Bence yakın zamanda 50 leri de gececek.

      Sil
  17. Film hususundaki seçiminizi takdir ettime, hatta taklit bile edebilirim :)

    Sevgiler 🍀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Şubat ayında izlemek istediklerimin listesini de yakın zamanda paylaşacağım. Beğenilen şeyler taklit edilirmiş. Bu yüzden sevindim :)

      Sil
  18. sayfanızı yeni keşfettim ve yazılarınız çok hoşuma gitti inşallah uzun yıllar paylaşımlarınıza devam edersiniz ^_^ sayfama da beklerim profil resmime tıklayıp ulaşabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz. Yeni yazılarımdan haberdar olmak isterseniz mail aboneliğini aktif hale getirmeyi unutmayın. Sevgiler.

      Sil
  19. havadan sudan sohbetler birbirimizi tanımak için çok keyifli oluyor....

    YanıtlaSil
  20. Kahve bahane demişken ben de kahveye merak saldım bu aralar. Arkadaşlarla iş yerinde fal bakmaya bile başladık. İçersen bir Türk kahvesi resim göndermen yeterli :))

    Bu arada senden aldığım gazla başladığım sporun 32. günündeyim. Tam olarak spor denemez, egzersiz hareketleri (içinde squat var) yapıyorum. Biraz kollarım ve bacaklarım ağrıyor ama kendimi daha dinç hissediyorum. :))

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.