4 Ocak 2019

Kahve Bahane #35.5



2019 yılının ilk kahve bahane yazısı, içinde benim için üç değerli kalp barındıran Karşıyaka koduyla burada. Yazının içeriğinde Karşıyaka olmasını ben de isterdim. Gelin görün ki hayat bu işte. Dışı seni içi beni yakar tadında.

Bu hayatta her şeyin bir olumlu bir de olumsuz tarafı var sanırım. Böyle söyleyince yaklaşık beş sene öncesine dayanan bir hikaye geldi aklıma. Polonya'ya taşınma fikri aklımıza düşünce, iş yerinde düşüncelerine önem verdiğim yönetmenimle bu durumu paylaştım. Böyle bir düşünce içindeyiz fakat doğru kararı almamıza yardımcı olacak şeyi bir türlü bulamadık demiştim. O zaman bana çok güzel bir şey önerdi. Şimdi ben de sizinle paylaşacağım. Karar verme aşamasında olanlar için oldukça faydalı.

"Akşam eve gidince eline bir kağıt ve kalem al. Kağıdı çizerek kendine dört kutucuk oluştur. Bir tarafa Polonya, diğer tarafa da Türkiye yaz. Polonya başlığının altındaki ilk kutucuğa orada yaşamaya başlarsan seni bekleyen artıları yaz. Türkiye başlığını da aynı şekilde doldur.
Başlıkların altında yer alan ikinci kutucuğa ise Polonya'da ve Türkiye'de olacak- olabilecek olumsuzlukları yaz. Aklına ne gelirse gelsin yazmayı ihmal etme. Sonra bak bakalım hangi tarafın değerleri diğerinden yüksek çıkacak" dedi. Ve ben bu yöntem sayesinde Polonya'ya gelmeye karar verdim. Tabii ki olumsuz ve beni zorlayacak tarafları vardı. Bunun yanı sıra artıları daha baskındı.

Bu hafta yıl sonu, yılbaşı derken oldukça yoğun geçti. İş hayatının cilveleri arasıra beni yoklasa bile kendimi pozitifte tutmayı başarıyorum. Kendime çok cici bir ajanda aldım. Bir ocak itibariyle karalamaya başladım. Eğer karar verdiğimde kıyamayıp yazmasaydım bir daha yazamazdım. Böyle tuhaf bir huyum var. Aldığım defterlerimi kullanmaya kıyamıyorum. Ajandanın akıbeti de evdeki deflerlere benzesin istemedim.





Sekiz saatim bir masanın başında geçiyor. Yaklaşık yedi saatimde uykuda. Kalıyor mu bana dokuz saat. İşte bana kalan bu dokuz saat çok kıymetli. Spor yapmayı, kitap okumayı, resim çizmeyi ve blog yazmayı bu zaman diliminde yapacağım. Ocak ayı için hedeflerimi belirledim. Ay sonu gelince bakalım ne kadarını gerçekleştirmiş olacağım?

Oldum olası not almayı severim ben. Bir yere yapmam gerekenleri, yapmak istediklerimi yazınca kendimi daha motive hissediyorum. Sanırım blog yazma işini de bu yüzden çok benimsedim.

Tam anlamıya bir kahve bahane yazısı oldu. Daldan dala sıçradım. Aklımda geçen hafta izlediğim bir filmden bahsetme fikri vardı. Lakin bu karışıklığın içinde, onu bir yerlere sıkıştırmak istemedim. Kısa da olsa onun için ayrı bir blog yazısı yazacağım.

Masadaki kahvem bittiğini göre kahve bahane yazısını da sonlandırma zamanı geldi demektir.
Bir sonraki kahve bahane yazısında görüşünceye dek şen ve esen kalın.

✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

17 yorum :

  1. 24 saat içinde 9 saat bize kalması fikri gerçekten beni ürkütüyor. Keşke çok az masa başı çok fazla sosyallik olsa.. yazın Çok tatlıydı yüreğine sağlık��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İş hayatının ve para kazanmanın cilveleri diyelim biz buna. Artık kalan sağlar bizimdir diyip o dokuz saate sıkı sıkı sarılmak lazım.

      Sil
  2. Ege denizi ve Baltık denizi tercihinden bile Polonya'nın çıkması imkansızdı :) Kumru ve martılardan hiç bahis açmıyorum. Şakası bir yana gerekçeleriniz vardır tabi. Filmi bekliyor olacağım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul ve Krakow arasında bir tercih yaptım. İzmir olsa işim daha zordu tabii ki.

      Sil
  3. Yazmayı, not tutmayı ve bunları renkli kalem ve stikerlar ile yapmaya bayılırım

    YanıtlaSil
  4. Kalemine sağlık 😊 not almayı sevmen ne kadar güzel zaman gectikce akıldakileri sıralamak, duzene koymak zor oluyor düşünce yorgunluğu diyorum ben o yüzden bir kalem ve kağıt daima yardımcıdır😊

    YanıtlaSil
  5. İşte en önemli nokta hep meslek seçimi gibime geliyor. Kaç saati o iş ile meşgul olarak geçiyorsunuz biz de inşallah gelecekte geçireceğiz. Cennette olabilir cehennemde.

    YanıtlaSil
  6. Kaleminize sağlık... sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  7. Polonya'ya gitmeden önce yaptığın karşılaştırma (TR ile artılar ve eksiler) ile ilgili bir aşinalığım var. Bunu daha önce yazdınız mı yoksa bir zamanlar radyoda bahsettiniz hatırlayamadım ama bu konu kesinlikle bir yerlerde geçti :)
    Ve bence hazır konusu geçmişken Polonya'da yaşamanın iyi ve kötü yönleriyle ilgili detaylı bir yazı yazabilirsin.

    YanıtlaSil
  8. ayyyyy hepsini yap tamaaam :)

    YanıtlaSil
  9. ama gerçekten de not alınca hedeflerini yapmaya sanki bir adım daha yaklaşmış gibi oluyor insan güzel yazı sayfama da beklerim https://konuloji.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. Severek aldığım defterleri kullanmaya kıyamıyorum ben de:) Farklı ülkelerden, ülkemin farklı şehirlerinden hevesle alıyorum, gel gör ki kullandığım nadirdir.

    YanıtlaSil
  11. Ben kahveni yenileseydim! de sen devam etseydin keske, tam kendimi kaptirmis cosmak uzereydim ki yazi bitti!!! :))

    YanıtlaSil
  12. "ajandasız yapamam!" diyenlerdensiniz o zaman..🙂 ajandalı bir hayat, ne güzel..✔😊

    YanıtlaSil
  13. ocak ayı hedeflerinin gerçekleştirme oranlarını merak ediyorum

    YanıtlaSil
  14. Hoşgelmiş 2019, sana yeniliklerle geldi. Hersey gönlünce olsun <3
    O 9 saat çok bereketli olacak ben eminim :)
    Kocaman sevgilerimle

    YanıtlaSil
  15. Musmutlu bir yil olsun bu yil 😊.

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.