10 Ağustos 2018

10. Yıl


Hayat verdiğin kararlar doğrultusunda şekillenir. Bir şeye evet veya hayır demek tüm hayatını değiştirebilir. Tam 10 yıl önce evet diyerek birken iki olmaya karar verdim. Yola çıktığımızda kirayı zar zor ödeyebildiğimiz kutu gibi bir evimiz, henüz diploma sahibi olmadığımız için düşük maaşla çalıştığımız bir işimiz, taşımasına yardımcı olan arkadaşımız sayesinde iki yeşil renk çekyatımız vardı. Rengini özellikle belirtmemin bir nedeni var.

Yıllar yılları kovaladı. Birlikte büyüdük. Olgunlaştık. Kararlar verdik, verdiğimiz kararlardan caydık. Bazen yapamıyoruz dedik, gemileri batırdık. Sonra derinlere dalıp o gemileri battığı yerden çıkardık. Hedeflerimiz doğrultusunda çalıştık. Çalışırken hırslanıp yaşamdan zevk almayı da unutmadık. Her şeyden önce çok iyi arkadaş olmayı başardık. Beraber 17 ülke gezdik. 17 ayrı hikaye ekledik anı defterimize. Gezdikçe farkına vardık ki ucu ucuna denkleştirip aldığımız evde emekli olmaya hiç niyetimiz yok.

Hayalini kurduğumuz hayatı yaşamak için kolları sıvadık. Kimi için delilik, kimi için saçma olan bir hayalin peşinden koştuk. Karar verme aşamasında iki arada bir derede kaldık. En sonunda kalemi kağıdı önümüze alıp, artılarını ve eksilerini yazdığımız bir tablo oluşturduk. Tablomunuz sonucuna göre gitmezsek ilerde pişman olacağımız kanısı vardık. Denemekten ne çıkar dedik ve beraberliğimizin altıncı yılında, elimizde iki bavulla yaşadığımız rutinlikten sıyrıldık. Evimizi, arabamızı, işimizi, arkadaşlarımızı ve ailemizi geride bıraktık. Daha önce haritada göster deseler, gösteremeyeceğimiz bir şehirde yeni bir hayat kurduk.

İşi gücü, evi arabayı geride bırakmak pek koymadı bize. Ailelerin ve dostların özlemini çektik sadece. Bol bol kulaklarını çınlattık. Kendimizi daha da özgürleştirmek için tüm ev eşyalarımızı da geçen sene sattık. Yeşil çekyatlar da buna dahil. Satarken gitti bizim yeşil çekyatlar dedik ve gülümsedik. Çünkü bizimle en çok mazisi olan eşyamız oydu. Bu yüzden biz en çok yeşil çekyatlarımızı sevdik.

Gelecek her zaman risk içerir. İnsan yaşamadan neyin iyi veya kötü, neyin doğru veya yanlış olduğunu bilemez. Kurduğumuz yeni hayata alışmaya çalıştık. Sanırım alıştık da.

Şimdi buraya 10 yıllık birlikteliğimizin kısa bir özetini yazdım. Ömrüm elverirse ve düzen bozulmazsa, on sene sonra 20. yıl şerefine bir yazı ile ben yine burada olmayı planlıyorum.

O zaman bu akşam kadehler bizim için kalksın. Bence biz bunu hak ettik.

10 yıldır hep o anlatır ben dinlerim. İşte bu fotoğrafta onun ispatı. 

At kafası yoğun istek üzerine fotoğraftaki yerini aldı.
✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

20 yorum :

  1. Yürekten mutluluklar diliyorum

    YanıtlaSil
  2. Hayallerin peşinden koşmak çok saygın karar. Hayal olmasından gelen zor bir karar sürecidir, belirsizlik içerdiğinden başağrıtır. Hedefe ulaşmanın mutluluğu da karar vermenin zorluğu kadar büyük olur. Allah gönlünüze göre versin dileklerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Hayaller gerçekleştirilebildikçe hayat anlam kazanıyor. Güzel dileğiniz için teşekkür ederim.

      Sil
  3. nice uzun yıllarınız olsun ağız tadı ve sağlıkla <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nadalcım. Ve eline sağlık. At kafası olan fotoğrafımız favorimiz oldu.

      Sil
  4. Selam.
    Ne güzel bir anlatım olmuş
    Daha nice on yıllarınız olsun 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimden geçenleri ve 10 senenin özetini yazdım. Okuyunca ben de ne güzel olmuş dedim :)
      Teşekkür ederim.

      Sil
  5. Ne kadar hoş. :)
    İlişkilerin ömürlerinin bırakın yılları, günlerle ölçülmeye başladığı zaman diliminde nice on seneleriniz olsun. ;)

    YanıtlaSil
  6. :))) Süpersiniz, dana nice mutlu, huzurlu maceralarınız olsun..
    Kocaman sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Huzurlu maceralar. Ne güzel bir tanım böyle. Teşekkür ederim canım. Sevgiler.

      Sil
  7. Yaşamınız öyle sıcak öyle içten geldi ki bana. Dilerim ki 20. yılınızı da kutlamaya da nail olursunuz. Selam ve sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  8. Tebrik ederim gerçekten çok etkileyici.

    YanıtlaSil
  9. Nice on yıllarınız olsun, siz yazın, biz de okuyalım :)

    YanıtlaSil
  10. 20, 30, 40. yılların yazılarının olması dileğiyle. Mutluluklar :)

    YanıtlaSil
  11. Ne güzel bir hikayesi varmış Polonya'ya yerleşmenin. Bak ne diyeceğim sen - Maşallah nazar değmesin- ruh ikizini bulmuşsun. Allah bir yastıkta kocatsın. Kıskananlar çatlasın.:)
    Sevgiler....

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.