18 Nisan 2018

Hayatımın Kadını


Tam karşındayım. Burda. Olmam gereken yerde. Hadi bugün bana onu anlat dedin usulca. Kadife gibi olan saçlarını değil, çakmak çakmak bakan gözlerini değil, bilmediğim yanlarını anlat dedin.

Onu nasıl tarif edebilirdim, uzunca bir süre düşündüm. Kelimeler ona olan hayranlığımı anlatmakta yetersiz kalır. Hayatın ayağına devamlı çelme takmasına aldırmayacak kadar güçlü bir kalbi var dedim. Bazen düşüp ellerinin üstüne kapaklandı ama doğrulmaktan hiçbir zaman vazgeçmedi. Herkes onun adına kararlar aldı. Bitti bu sefer dediler. O hepsine sadece gülüp geçti. On dokuzunda anne, otuz beşinde dul sıfatı koyuldu isminin sonuna. O her sıfatı isyan etmeden kabulledi. Onun için atan üç küçük kalbi, kalbine en yakın yere koydu ve inandığı yolda yürümeye devam etti.

Yaşam enerjisini hiç kaybetmedi. En hüzünlü anlarda bile güldürdü çevresindekileri. Hüzün öyle sıkıldı ki ondan artık onun yanında durmak istemedi. Uzaklaştı gitti. O günden beri kahkahalar onun en yakın dostu oldu.

Ben insanları sevmeyi, bir kuru ekmeğe talim etsem bile tokum demeyi, insanın inandığı şeyler uğruna savaşması ve bitti artık dememesi gerektiğini ondan öğrendim. En karanlık günlerde kalbimi ferah tutmamı hep o fısıldadı kulağıma. Bugünümü, dünümü aslında hayatımı ona borçluyum.

İşte böyle Bir Tutam Karınca. Bugün sana kendi minicik, yüreği evren kadar büyük olan bir kadının hiç bilmediğin yanlarını anlattım.
Biliyor musun? Bugün onun doğum günü. Bu sefer doğum günü hediyem sana yazdığım bu satırlar olacak.
Bir damla göz yaşına dünyaları yakar, bir gülüşüne dünyamı veririm.
Sevginin en saf ve en güzel halini bana yaşatan kadın, annecim doğum günün kutlu olsun. Seni çok seviyorum. Hep böyle içten bize gül ve hayatımıza ışık tutmaya devam et.




✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

11 yorum :

  1. Gerçekten hayatınızın kadını olmayı hak ediyormuş. Annenize nice güzel yaşlar diliyorum sevdikleriyle birlikte geçirebileceği:)

    YanıtlaSil
  2. Nice güzel yaşları olsun anneciğinin

    YanıtlaSil
  3. Anneciğinin nice sağlıklı, mutlu, huzurlu sevdikleriyle geçen yaşları olsun. Benden de bol bol sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Güzel satırlarla bir insanı tanımak güzeldi. Kaleminize sağlık, annenize bir ömür boyu mutluluklar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilimin döndüğünce yazmaya çalıştım. Annecim de okudu ve çok beğendiğini söyledi. Çok teşekkürler.

      Sil
  5. Maşallah, nice sağlıklı mutlu yılları olsun :)

    YanıtlaSil
  6. Mutluluklar diliyoruz ☺️

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.