27 Şubat 2018

Kahve Bahane #15


Hava buz gibiyken buraya içimi ısıtacak birkaç satır yazmaya geldim. Sen misin, bu sene kar kış bizim buralara uğramadı diyen!
Cumartesiden bu yana hava sıcaklığı inanılmaz bir hız ile düştü. Bugün kar fırtınası ile -21 derece hissetmemize neden oldu. Yavaş yavaş nehir donmaya başladı. Bugün fotoğrafını çektim. Şimdilik ortası donmamış ama Cuma gününe kadar tüm nehir donar.


Zor şartların insanı olduğumdan, diğer tüm hafta sonları torbaya girmiş gibi davranarak bu hafta sonu araba kiralayıp, arkadaşın bebeğini görmeye gittim. Uzun zaman olmuş bebek sevmeyeli. Uzun uzun sevdim. Öyle tatlıydı ki. Her şeyin küçüğü sevilir derler ya, insan için de geçerli bu. Küçükken, gucuk bugucuk yaparken ne tatlı oluyoruz. Leh bebeğine de Türk usulü hediye götürdüm. Hemen görsellerini ekleyeyim.

Oyuncak Çantası
Kelebekli Bebek Battaniyesi
Bebek Yeleği
Bebek Bakım Çantası



Giderken iyiydi lakin dönerken buz üzerinde araba sürerken biraz tırstığımı itiraf etmeliyim. Tıngır mıngır arabayı sürerken seneler önceki anlılarım geldi gözümün önüne.

İlk arabamı 2000'li yılların başında almıştım. Bir kış gecesi don olmuştu. Erkek kardeşimle arabayı alıp okul bahçesinde soluğu almıştık. Sonrası deli gibi atılan driftler ve zevk çığlıklarıydı. Şimdi öyle bir şey yapmaya cesaret edemem sanırım. Tehlikeli işti vesselam. Sakın denemeyiniz.

Denemek demişken bizim minik bebek Veronika konuşma yaşına gelene kadar Lehçe'yi öğrenmeye karar verdim. Böylelikle Veronika ile iki lafın belini kırarız. Fena da olmaz. Annesi ile babasının söylediklerine göre ben bu işi kıvırırmışım. Ne söylediğimi anlamaları hoşuma gitti. Olacak gibi. Belki de olmayacak.

Depresyona girmek üzereyim. Asosyal olmanın kıyısında dolaşıyorum. Ama bunları yaşarken de mutluyum. Enteresan bir duygu durum geçişlerim var. Bazen kendimden korkuyorum. Sıkılıyorum derken, hayattan zevk alacak minik şeyler ile kendimi oyalıyorum. Resim çizmeye başladım. Bir Salvador Dali olmasam bile Cin Ali'nin çizerinden daha iyi şeyler ortaya çıkartabiliyorum.







İçimi ısıtacak bir yazı yazayım diye başlayıp, depresyona girmek üzereyim ile bitirmem de ayrı bir güzel oldu. İtiraf edin.

Bu kahve bahane yazısı da böyle olsun. Çokça sevgi, biraz kafa karışıklığı içersin.
Şimdilik benden bu kadar.
Bir sonraki kahve bahane yazısında görüşünceye kadar şen ve esen kalın.

✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

23 yorum :

  1. Soğuktan bahsetseniz bile benim içim ısındı.... İlk defa bir yazınızı okudum anladığım kadarıyla Türkiye'de değilsiniz. Bizim buralarda resim boyama çok meşhur öyle bir kitap bulabilirseniz depresyona birebirb
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımın içinizi ısıtmasına sevindim. Polonya'dayım. Mandala boyama kitabım var. Arada bir boyuyorum. Oldukça eğlenceli depresyona iyi geliyorsa hemen çekmeceden masanın üstüne alayım ben onu.

      Sil
  2. ya diyorum ya 10 parmağında 1000 marifet harikasın harika <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy çok teşekkür ederim. Yanaklarım al al oldu.

      Sil
  3. soguk havalardan gelen sıcak yazınızı mı sevsem yoksa çizimlerinize mi hayran kalsam bilemedim :)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuşlar, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Depresyonu tetikleyen hava durumları sanırımm 😑 tatilin bitmesiyle okula dönünce bu koşturmada bi anda bende kendimi öyle hissetmeye başladım umarım alışırız, havalar güzelleşir ve geçer 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hava durumu ve d vitamini eksikliği olabilir. Umarım bir an önce güneşli günler gelir.

      Sil
  6. Hiç depresyonlu bir yazıymış gibi değildi, çok sıcacıktı😊
    Resim yapmak iyi geliyordur eminim, bana da iyi geldiği dönemler olmuştu, ortaya çıkan çizimler de çok güzel 😊
    Polonya'da arkadaşım var ne çok soğuk olduğunu anlatıyor..Kolaylıklar ve iç huzuru diliyorum🎈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Zeynep. İçimden geldiği gibi yazdım. Pratik yaparak daha güzel şeyler çizmeyi planlıyorum. Polonya'nın soğuğu dillere destan. Bu sene geç geldi. Umarım erkenden de gider.

      Sil
  7. Yaaa ne güzel... :)
    Ben de beklerim sayfama! :) ;)

    YanıtlaSil
  8. Çizimler yeni başlamış birisine göre çok güzeller, Soğuk deyince Ankara'nın da bir ayazı vardı ama bu sene hiç buralara uğramadı, kışı yaşamadan bahara gidiyoruz. Duygu geçişlerinin keyifli ve mutlu bir ruh haline devam etmesini dilerim :) Bu arada hediyelerde çok şık ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  9. Almanyad çok soğuk canım .Böyle havalarda kahve en güzel arkadaş oluyor 😊
    Görselerde çok güzel çıkmış..
    Sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık kış tamamen ele geçirdi Avrupayı. Sıcak kahvenin yanı sıra salep severim aslında. Burada yok maalesef.
      Sevgiler benden.

      Sil
  10. Çizimleriniz tek kelime ile harika. Buranın havasıda bu aralar bayağı bir soguk. İlk kez yazınızı okuyorum. Bloğunuzu takipte kalacagım. Çok güzel yazıyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler İhsan. Kendi çapımda bir şeyler deniyorum. O zaman Bir Tutam Karınca'ya hoş geldin deme vakti. Ben böyle yazarım ara sıra. İşin en güzel kısmı ise sizden gelen sıcacık yorumlar.

      Sil
  11. Bebek hediyelerine bayıldım Yasemin, çok ince zevkli. Bence hava ısınsın senin sıkıntı, heves ettik bahar geliyor gibi geldi, bir anda üşüyoruz şimdi. O zaman motiflere devam bu karanlık havaları renklendirmek lazım :)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ezgicim. Bebek battaniyesini örerken çok sevmiştim bende. Motifler ile aram çok iyi. Uzun zamandır yazmadığım bir blogum var. Belki sadece motiflerin görsellerini orada paylaşabilirim. Şu an düşünce aşamasındayım. Lakin Motifler birikti. Görsellerini paylaşmak lazım.

      Sil
  12. Merhabalar iadeyi ziyarete geldim. derken bloğunuzdan çıkamadım :) Bundan sonra bende takipteyim. Özellikle kahve bahane postları çok güzel her telden olması ve senin ruhhalini yazında hissetmek güzel bir duygu.

    YanıtlaSil
  13. Kahve bahane, sohbet şahane.:)

    YanıtlaSil
  14. -21 derece derken... o kadar soğukta yaşanabiliyor muymuş :))

    Bu arada resim konusunda iyiymişsin...

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.