20 Haziran 2017

Bir apaçi cenneti Porto

Porto'ya gitmeden önce hakkında kısa bir araştırma yaptım. Okuduklarımın çoğu pek tekin olmayan ara sokaklarına girmeyin, cüzdanınıza dikkat edin şeklinde olumsuzluk içeren yazılardı.
Porto'da dikkat etmeniz gereken küçük detaylar var. Eğer bu detayları atlamazsanız Porto gezilmesi oldukça eğlenceli ve güzel bir şehir. Hatta gündüz güvenli bile sayılabilir. Bunu Krakow'u baz alarak söylüyorum. Çünkü Krakow güvenlik bakımından oldukça iyi durumda.

Porto sokaklarında gece gezmeye karar verdiyseniz, öyle küçük ara sokaklara dalmayın. İnsanların çok olduğu yerlerde dolaşırsanız sorun yok.
Hava kararmaya başlayınca, yanınıza sokulan kişiler, kibarca kokain isteyip istemediğinizi soruyor. Onlardan korkmak yerine ilgilenmediğinizi söylediğinizde sessizce uzaklaşıyorlar.
Porto gençliği kıyafetleri, saç şekilleri ve davranışlarıyla tam bir apaçi. Turistlerden para toplayıp, kendilerini köprüden nehirin serin sularına korkusuzca bırakıyorlar. En deli şarkıları yanlarında taşıdıkları hoparlör ile sokakta bangır bangır dinliyorlar. Ayrıca Porto gençliğinin %90'nında dövme var. 13-14 yaşındaki çocukların kolları dövmeler ile kaplı. Lakin genel olarak kendi hallerinde takılıp sizi rahatsız edecek şeyler yapmıyorlar. Ayrıca Porto halkı çok sıcak kanlı ve yardımsever. Gittiğimiz lokantalarda garsonlar hal hatır sorup, muhabbet ettiler. Bunlar bana enteresan gelen detaylarıydı. Şimdi az laf bol görsel diyorum ve çekmiş olduğum Porto fotoğrafları ile sizi baş başa bırakıyorum.

Eğer bu yazı ilginizi çekti ve/veya Porto'ya gitme planı yapıyorsanız;
Porto gezi notları ve Porto yemekleri adlı yazılarıma da göz atmanızı tavsiye ederim.
Sevgiler.















✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

7 yorum :

  1. Çok beğendim burayı eminim resimelrden daha samimi bir yerdir.

    YanıtlaSil
  2. Latin Amerika'yı andırıyor fotoğraflar sanki. Bir de şu Porto yemeklerini merak ettim. Gezi notlarında yaptığınız gibi bir link koyabilirseniz kolaylık olur bizim için:) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Aslında dünyanın neresine giderseniz gidin ara sokaklar her zaman tehlikelidir. Hele birde yabancıysanız 2 kat tehlikelidir. Bu olay sadece Porto'ya özgü bir durum değil. Ama dövmeli gençlere de söylenecek pek bir şey yok fakat kokainci vatandaşların bu kadar serbest takılması hoş değil.

    YanıtlaSil
  4. Porto gençliği bizimkilerin yanında Albert Camus tartışan fularlılar gibi kalır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke öyle olsa ama maalesef, en az bizimkiler kadar içlerinde apaçilik var.

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.