8 Nisan 2017

Huckleberry Finn'in Maceraları - Mark Twain


Blog Sözlük okuma etkinliğinin daimi katılımcısı olarak, seçilen tüm kitapları okumaya özen gösteriyorum. Huckleberry Finn'in Maceraları da etkinliğin 6. kitabıydı.

Kitap 1884 yılında yazılmış 367 sayfadan oluşan bir macera romanı.

Tom Sawyer'in arkadaşı olan Huck ayyaş babasından kurtulmak için bir kaçış planı düzenler. Eğer planında başarılı olabilirse herkes Huck'ın hayatını kaybettiğini zannedecektir ve Huck istediği özgürlüğü elde edebilecektir. Yolculuğu sırasında kendisi gibi kaçak olan zenci köle Jim ile yolları kesişir. Birlikte macera dolu bir yolculuk yapmaya başlarlar. Tek istedikleri özgürlüklerine kavuşmaktır. Bu arada uğradıkları yerlerde yeni yol arkadaşları edinirler. Bu yeni yol arkadaşları yüzünden oldukça zor durumlarda kalırlar. Bu zorluklar içinden sıyrılıp, özgürlükleri için seyahatlerine devam etmeyi başarırlar. Kitabın sonlarına doğru yolları Tom Sawyer'in teyzesi ile kesişir. Böylelikle büyük bir hayalperest olan Tom da kitaba dahil olur. Ondan sonrası ise akıl almaz olaylara gebedir.

Tek istediğim bir yerlere gitmekti; sadece değişiklik istiyordum, belli bir yere gitmek değildi amacım.
 Yeni dul bayan ya da rahip dua edince işe yarıyordu, ama benim gibiler edince bir şey olmuyordu, anlaşılan sadece doğru kişiler dua edince işitiliyordu.  
Doğruyu yapmaya öğrenmeye çalışmamın boşa olduğunu anlamıştım; küçükken iyi terbiye almayan, yol yordam öğrenmeyen bir insan ne kadar çabalarsa boş.
Bu son zamanlarda okuduğum ikinci macera kitabıydı. Sanırım yolculuk kurgusu içinde yazılmış kitaplar beni tam anlamıyla içine çekmiyor.
Tabii burada " Don Kişot" yapıtını tenzih ettiğimi belirtmeliyim.

Keyifli okumalar.

✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

1 yorum :

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.