26 Mart 2017

Sol Ayağım Christy Brown



Sol Ayağım, beyin felcinin kurbanı olarak hayata merhaba diyen Christy Brown'un gerçek yaşamından bir kesit okumamıza olanak sağlayan 189 sayfalık bir otobiyografi.

İnsanın koşulsuz sevgi ile içindeki cevheri keşfedebileceğinin en güzel kanıtı bu kitabın satır aralarında gizlidir. İnsanoğlu için istedikten ve inandıktan sonra aşılamayacak hiçbir engelin olmadığını görebilmemize ve acaba ben olsam " bu kadar güçü olabilir miydim? " sorusunu akla getirir.

Yaşam içerisinde karşılaştığımız küçücük zorluklara karşı ne kadar çabuk pes ettiğimiz gerçeğini tokat gibi yüzümüze çarpıp, yenilgilerimizden dolayı oluşan büyük hayal kırıklıklarımızın ne kadar gerekesiz olduğunu görmenize yardımcı olur.

Kitap bir otobiyografi olduğu için çok yalın ve akıcı bir dille yazılmış. Böylelikle çok kolay okunabiliyor.

Artık her şeyi, eğlence ve merakla dolu küçük bir çocuğun gözleriyle değil de bir sakatın, kendi kaderini keşfetmiş bir sakatın gözleriyle görüyordum.

Benden veya hayattan bir şeyler eksilmiş gibiydi, ama hangimizden olduğunu bilemiyordum.

Bundan önce çok fazla okumamıştım. Kitaplar bizim evimizde nadir rastlanan bir şeydi. Ekmeğin daha önemli bir şey olduğu düşünülürdü. Midelerimizi doldurmak zihinlerimizi beslemeye oranla daha önemli bir şeydi.

Eğer kendinizle barışık değilseniz (özellikle dış görünüşünüzden dem vurup duruyorsanız) bu kitabı okumanızı kesinlikle tavsiye ederim.

Keyifli okumalar.
✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

3 yorum :

  1. Yaşanmışlık insanı daha da meraklandırırmış. Bu benim için de geçerli. Umarım kitapla karşılaşırım

    YanıtlaSil
  2. bu kitabı okurken sanki tüm olaylar gözümün önünden geçti çok içten ve sıcak bir kitaptı. okurken sürekli gözlerim yaşlandı

    YanıtlaSil
  3. Geçen hafta okuyup ben de yazdım bloguma Aynı şeyleri hissetmişiz dış görünüşünüze ne kadar gereksiz yere takıldığımızı tokat gibi yüzümüze çarpıyor

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.