26 Ocak 2017

Burun ameliyatı sonrası merak edilenler.

Sanırım bu yazıyı yazmanın vakti geldi. 3,5 ay önce rinoplasti operasyonu geçirdim. Hemen nedir bu rinoplasti diyenler için küçük bir açıklama yapıp konuya devam edeceğim.

"Rinoplasti, burnun hem iç hem de dış görünümünde değişiklik yapmak için gerçekleştirilen estetik ve fonksiyonel bir ameliyattır."

 Öncelikle korkulacak bir operasyon değil. Burun ameliyatı adlı yazımda bunun detaylarını yazmıştım. Sanırım tek sıkıntısı iyileşme döneminin uzun sürüyor olması. Biraz sabır gerekli. İlk bir ay boyunca koşmak, hoplamak zıplamak yasaktı. Ben de hanım hanımcık oturdum. Nabzı yükseltecek hareketlerden kaçındım. İç dikişlerim olduğu için ara sıra burun içinde kaşıntılarım oluyordu. İç dikişlerim kendilinden 2 hafta önce düştü. Misina gibiydiler. Onlar düşünce kaşıntılarım da kalmadı. Başka dikkat edilmesi gereken bir konu da burundan sümkürmemek. Ameliyat olduğumdan beri sümkürme işlemine elvada dedim. Hep böyle kalmayacak. Sanırım bunun için biraz daha zamana ihtiyacım var.

İlk 2 ayımı İzmir'de geçirdim. O zaman şişliklerim oldukça azalmıştı. Krakow'a geldiğimde nedense gereğinden fazla şişti. Bazen de hafiften sızlıyor. Doktorumla konuştum. Panikleyecek bir durum yok, hava değişikliğinden kaynaklanabilir dedi.

"Yasemin, döşedin olumsuzlukları buraya bir bir" dediğinizi duyar gibiyim. Güzel olanlarını sona sakladım. Şimdi geliyor. Öncelikle uyku kalitem arttı. Benim problemim sağ tarafta var olan %80 tıkanıklıktı. Şimdi %100 nefes almanın rahatlığını yaşıyorum. Spor yaparken kondisyonum arttı. Bunun testini yazın bisiklet ile daha iyi yapacağım. Çünkü sürdüğüm zamanlarda en büyük problemim nefes darlığıydı. Son günlerde de aklımı kurcalayan bir soru daha var. Yüzmeyi öğrendiğim zamanlarda burundan nefes al, ağızdan ver diyip duruyorlardı. Ben de burundan aldığım yetmiyor diyip duruyordum. Bu sene bunu da test edeceğim. Bence bu sefer nefes olayını çözüp adeta bir yunus balığı gibi yüzeceğim. Buna olan inancım sonsuz.

Bunlar işin sağlık boyutunun bana getirdiği artılardı. Şimdi olayı kozmetik açıdan ele alalım. Evet çok güzel ve minik bir burna sahip oldum. Gören herkesten olumlu tepkiler alıyorum. Hem Krakow'a geldiğimde arkadaşlarımın bir çoğu ameliyat olduğumu bile fark etmedi. Çünkü gerçekten çok doğal duruyor. Öyle abartı kavisi ve domuz gibi bir kalkıklığı yok.  Böyle güzel geri dönüşler de kendimi daha iyi hissetmeme neden oluyor.

İşin özeti hem sağlığıma sağlık kattım hem de estetik açıdan daha güzel bir yüz hattına sahip oldum. Eee bundan iyisi Şam'da kayısı.


Paylaş:

11 yorum :

  1. Keçmiş olsun. Və gözəl gəyişimlər üçün təbriklər. Əslində oxuduqca yazınızı hər rahat nəfəs alışımız nə qədər böyük nemətmiş deyə düşünmədən edəmədim.Sevgilər.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Gerçekten öyle. Dolu dolu nefes alabilmek oldukça büyük bir nimet.

      Sil
  2. Öncelikle geçmiş olsun.
    Ben de burundan 2 kere ameliyat oldum. 3. de yolda sayılır. Ufak bir operasyon daha var dedi doktor.
    Korkulacak bir şey değil. Ağrı olmuyor ama sıkıntısı oluyor. Sizin de dediğiniz gibi kaşıntı oluyor zaman zaman. Korkudan bişey de yapamıyorsunuz. Ve en kötüsü uyurken sıkıntı çekiyorsunuz. Gece sık sık uyanıyorsunuz. Sağa sola dönemiyorsunuz. Ve tamamen yatamıyorsunuz. Biraz dik yatmanız gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ben doktor seçiminin önemine deyinmiştim bir önceki yazımda. Çünkü benimde 2 veya 3 kere revizyon ameliyatı geçiren arkadaşlarım var. Ben gece uyku konusunda hiç sıkıntı yaşamadım. Yatış pozisyonumu da değiştirmedim. Sadece 7-8 gün sıkıntı çektim. Onun nedeni ise tamponların alınmamış olmasıydı. Dikişlerim alındıktan ve tamponlar çıktıktan sonra deliksiz uyku çektim. İsterseniz benim doktorumun iletişim bilgilerini verebilirim.

      Sil
  3. Cok gecmis olsun. Saglik'ta hersey mubah:) Kaldiki bence estetik icin ihtiyacin yoktu zaten:)
    Opuldun guzel burunlu kadin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. ben de seni öpüyorum yüreği sevgi dolu kadın :)

      Sil
  4. geçmiş olsun ben de panik atak olduğu için bu ameliyata beni almadılar canım maalesef :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Panik atak zor bir durum. Çünkü ameliyattan sonra 6 gün ciddi derecede sabırlı olmak lazım. Yüzdeki şişmelerden dolayı insan bazen kendini çok kötü hissedebiliyor. Ayrıca anestezi sonrası nedense insan kendini biraz daha endişeli hissediyor. Ben ara ara tansiyonum çıkıyormuş hissini yaşadım. Bende yarattığı etki bu yöndeydi.

      Sil
  5. Geçmiş olsun Yasemin. Ben olsam sanırım korkardım biraz böyle bir ameliyat olmaya. Burun yani en önemli yer.
    Umarım yaz gelince bisiklet ve yüzmede o performansı yakalarsın.

    YanıtlaSil
  6. Geçmişler olsun Yasemincim. Ameliyat olduğunu yeni öğrendim ve benim düşündüğüm ameliyatı yaptırdığını öğrenince şaşırmadım desem yalan olur. Aynı sorunları bende yaşıyorum ve bunları yazman benim için çok iyi oldu doğrusu. Çünkü biraz cesaret gerektirdiğini düşündüğüm konular. Eminim çok güzel olmuştur ve en önemlisi senin aynaya baktığında mutlu olman. :)
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım. Doktordan köşe bucak kaçan biri olarak gönül rahatlığıyla tavsiye ederim bu ameliyatı. Korkulacak bir yanı yok. Tek gerekli olan şey. Sabır. İyileşme süreci uzun olduğu için ( şişlerin tam olarak inmesi aslında) sabır olmazsa olmazı. Kendimi hem sağlık hem de güzellik açısından oldukça iyi hissediyorum :)

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.