3 Kasım 2016

Normal olmak varken neden mutlu olasın


Sorsanız herkes cennete gitmek ister lakin ölmekten korkar. Bu nasıl bir çelişkidir.
Cennet var mıdır? 
Var ise gitmek için illa ölmek mi gerekir? 

Nerden mi çıktı bu giriş. Usta bir tiyatrocunun verdiği demeçten sonra aklıma geldi sadece. Kolay yoldan ünlü olma sevdalısı gençlere veryansın ediyordu.  Kimse yaptığı işe emek vermek istemiyor diyordu. 
Gerçekten toplumun çoğu artık bu şekilde yaşamıyor mu? Hayatlarının merkezine hep çoklar var. Aza kimsenin tahammülü yok. 

2 hafta önce enteresan bir kitap okudum. Aslında otobiyografi okumayı sevmem ben. İtiraf etmeliyim ki kitabı okumak istememin tek nedeni kitabın ismiydi. 
"Normal olmak varken neden mutlu olasın. " Yazarın üvey annesinin sözlerinden biriydi bu. Mutlu olmak istiyorum diye isyan eden bir kadının yüzüne tokat gibi vuran sözlerin sahibi, günü geldiğinde bir kitaba isim annesi olacağını biliyor muydu?

Biten bu enteresan kitabın ardından  Kafka'nın Şato adlı kitabını okumaya başladım. 
Kitabı kahramanı K.'nın kafa karışıklığını çok güzel cümlelerle anlatıyor Kafka. 
Kafka'nın kitaplarından farklı bir tat alırım her daim. Düzene ve işleyişe haykırışları satırlar arasında gizlidir çoğu zaman. Babaya mektup, Milena'ya mektuplar, Dönüşüm, Dava, Ceza sömürgesi, Açlık Sanatçısı, Akbaba kitaplarında isyanının sesini duyarsınız. 
Kafka'yı ya çok seversiniz ya da bir daha okumamak üzere nefret edersiniz.

Hazır laf lafı açmışken bu hafta dinlemekten zevk aldığım bir parçayı da paylaşayım ki blog yazım tam bir karmaşıklar silsilesine dönsün.





Paylaş:

15 yorum :

  1. Çok dikkat çekici bir isim efendim. Bir otobiyografi kitabının bu kadar ilgi çekici olması çok güzel. Kitap mutlaka alınıp okunmalı, bizleri de haberdar ettiğiniz için teşekkürler, efendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende isminden etkilenip okudum kitabı. Öyle çok fazla bir beklenti içine girilmemeli. Yazarın otobiyografisi olduğundan gündelik bir yaşamdan örneklerle dolu içi :)

      Sil
  2. Okuduğunuz kitap kişisel kişisel gelişim kitabıydı sanırım. Bu konuyla ilgili bir yazı yazmıştım bende, kişisel gelişim kitaplarında insanlara şu mesaj veriliyor hep, hiç üzülme her zaman mutlu ol, oysa insanın her duyguyu yaşaması gerekiyor bence, insan her zaman mutlu olursa acıyı nasıl bilecek veya her zaman mutsuz olursa mutluluğun ne demek olduğunu nasıl anlayacak.

    Kişisel gelişim kitaplarını daha önce seviyordum. Bende en son okuduğum kişisel gelişim kitabında sizin gibi kitabın adı çok ilgimi çekmişti fakat kitabı okuduğuma çok pişman olmuştum. Çünkü yazarın vermek istediği mesaj sadece ve sadece mutlu ol, hiç kimseyi takma, sen çok önemlisin gibi mesajlar veriyordu okuyucuya.

    Bu kitaptan sonra da kişisel gelişim kitaplarından biraz soğudum. Belki çok kaliteli kişisel gelişim kitapları vardır ama bir türlü bana denk gelmedi nedense :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabın ismi kişisel gelişim gibi durabilir lakin kitap bir otobiyografi. Yazar hayatının belli bir dönemini okuyucu ile paylaşıyor. Kişisel gelişim kitaplarını lise cağlarında okuyordum. Sonra okumayı bıraktım. Çünkü hep aynı şeylerin tekrarı vardı kitaplarda.

      Sil
    2. Evet kişisel gelişim kitaplarının neredeyse çoğu aynı farklı şekilde veriyor okuyucuya, bir nevi aynı sebzenin farklı şekillerde yemek yapılması gibi.

      Sil
  3. Franz Kafka'yı çok seviyorum, kitapları çok güzel. Bu arada Türkiye'de en sevdiğim müzik grubu Pinhani'dir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafka çok keyifli bir yazardır. Ben de çok seviyorum kitaplarını okumayı.

      Sil
  4. Ver elini ontoloji :D
    Ne dokunan bir cumleymis. Insanlar boyle cumlelri soylemek icin neler yasiyorlar merak ediyorum

    YanıtlaSil
  5. "normal olmak varken neden mutlu olasın" kitabını sizin sayenizde keşfederek birazcık araştırdım ve çok beğendim açıkçası. Hatta sizinde dediğiniz gibi, okumak için sadece kitabın adı bile yeterli gibi. Bu kitabıda okunacaklar listesine aldım hemen.

    YanıtlaSil
  6. Blogunuz çok güzelmiş :) Takibe aldım ben de bloguma beklerim http://okuugit.blogspot.com.tr/ sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Normal olmak varken neden mutlu olasın sözü oldukça düşündürücü ve ironik,keyifle okudum,bu arada blosözlükten buldum blogu(demirchess)

    YanıtlaSil
  8. Zaten şu zamanlarda da mutluluk normal dışı bir duygu... Ben de anormalim ;D

    YanıtlaSil
  9. İlk kitabın ilgi çeken ismi beni meraklandırdı hemen inceleyeceğim teşekkürler :)

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.