3 Ekim 2016

Burun ameliyatı

Cumartesi günü sabah burun ameliyatımı gerçekleştirdik. Garip bir şekilde hiç bir heyecan duymadan gittim hastaneye. En son hatırladığım şey seydeye yatışımdı. Sonrası bende yok. Gözümü açtığımda odamdaydım. Doktorumun dediğine göre ameliyatım çok başarılı geçti. %80 tıkanıklığın olduğu yerde birde kemik çatlağı varmış. Doktor küçükken düşmüş mü diye sormuş. İlk okulda bir kez düşüp kolumu kırmıştım. Annem o vakit burnumunda kanadığını ama çok önemsemediklerini söyledi. Ameliyatta oraya müdahale edince de sağ gözüm mosmor uyandım. Şimdi panda gibi bir yüze sahibim. Bugün üçüncü günüm ve yüzüm oldukça şişti. Bunlar normal süreçte yaşanacak şeyler dedi doktorum. Sakın korkma, bu süreç geçici dedi. İnsanın sadece bu süreçte pozitif olması lazım. Yoksa kimse yüzünün darmadağın olmuş haline bakıp, ooo keyfimde yerinde diyemez. Ben her baktığımda haftaya bugün hiç bir şeyin kalmayacak Yasemin diyorum. Bugün ilk iki güne göre daha iyiyim. Blog yazabilecek kadar iyiyim. Şimdi heyecan içinde tamponlar çıkınca nasıl bir burun ile karşılaşacağımı merak edip duruyorum. Bu arada tampon yerine silikon plak koyuyorlarmış. Böyle olunca burun içinde sıvı akışı genize doğru olmuyor. Devamlı bir akıntım var. Bununda normal olduğunu söyledi doktorum. Günde 2-3 kere pansumanını yapıp bıyık gibi bir tampon yerleştiriyorum. Akan sıvı orada toplanıyor. Bunun dışında ağrım var. Düzenli ağrı kesici alarak oldukça hafifletebiliyorum. Lütfen iyi dileklerinizi eksik etmeyin. Bu hafta pıt diye geçsin ve şu tamponlar çıksın ki ben de rahatlayabileyim. Fotoğraflarım pek iç açıcı değil. Onun için burada paylaşmıyorum. Merak edenler, doktorumun instagram ve facebook hesaplarına bakarak görebilirler.
Facebook 
İnstagram 


Paylaş:

18 yorum :

  1. Cok gecmis olsun. En kisa zamanda iyilesmeni diliyorum. Sevgiler💕

    YanıtlaSil
  2. Efendim, büyük geçmiş olsun; bir an önce iyileşmeniz dileğiyle, umarım haftanız çabucak geçer... iyilikler dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım. İlk defa bir haftanın bu kadar çabuk geçmesini diliyorum.

      Sil
  3. çok geçmiş olsun, acil şifalar ...

    YanıtlaSil
  4. Ben de iki kez oldum burun ameliyatı.Allerjik astımın da olduğu için genel anestezi uzun sürüyor ve kendime gelmem de zaman alıyor.Eğer ameliyat başarılı geçtiyse bir süre sonra sıkıntılarınız da geçecektir meral etmeyin.Çok geçmiş olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zor. Yüzün merkezi olduğu için herşeyi engelliyor. 5 saat sürdü benim operasyonum. Size de çok geçmişler olsun. Umarım bir daha tekrarlamak zorunda kalmazsınız. İyleşme süreci gerçek anlamda sabır istiyor. Umarım en kısa sürede sıkıntılarımdan kurtulurum.

      Sil
  5. Çok geçmiş olsun... Acil şifalar... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Cok gecmis olsun Yass. Umarim bu hafta pit diye gecer, sislerin iner, sende herzamanki pozitif gulumselerine kavusur, bize cicis cantalarini sunmaya devam edersin:))
    Optum en kocamanindan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy Mevlüdecim umarım pıt diye geçer. Küçük bir panda gibi oldu yüzüm. Çanta dikmeyi de özledim. Ama sağlık için gerekliydi bu. Tamponlar çıkınca kendimi çok daha iyi hissedeceğimi umuyorum.

      Sil
  7. Çok çok geçmiş olsun hani derler ya neren ağrıyorsa canın orda diye . Umuyorum ki çabuk toparlanırsınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh ahh çok haklısınız. 4 gündür burnumdan başka bir yerimin ağrısı yok bende. Umuyorum ki bu günden sonra şişlerim inmeye başlayacak ve ben biraz daha rahatlayacağım.

      Sil
  8. Çok geçmiş olsun.Acil şifalar dilerim.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle güzel mesalar alınca motivasyonum artıyor ve biraz sıkıntılı geçen bu sürece katlanmak daha kolay oluyor. Güzel dilekleriniz için teşekkürler.

      Sil
  9. geçmiş olsun.Allah acil şifalar versin

    YanıtlaSil
  10. Mümkün olan en kısa zamanda benim de deneyimleyeceğim bir ameliyat olacak. Benim de korku şimdiden sardı her yanımı.
    expelliarmus

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.