15 Eylül 2016

Film haftası

Bazen inci gibi sıraya diziyorum filmleri. Sonra da uzun süre, izleyecek bir şeyler yok diye dert yanıp duruyorum. Son bir haftada farklı konulara sahip olan filmler izledim. Hazır tatil bitmemişken yazayım ki can sıkıntısı çekenlere bir alternatif olsun.
Hazırsanız başlıyorum.

1- Enemy / Düşman


Jose Saramago'nun bir öyküsünden yola çıkılarak çekilen 2013 yapımı bir gerilim filmi.
Üniversitede tarih öğretmenliği yapan Adam Bell'in hayatını konu alan film sürpriz bir son ile bitiyor. Adam, monoton bir hayat yaşarken, izlediği bir film yüzünden kendini akıl almaz bir sorgulamanın içinde buluyor. Film boyunca Adam'ın kendi içinde yaşadığı gelgitlerine tanık oluyorsunuz.

2- Gone Girl / Kayıp Kız

2014 yapımı bir gelirim filmi daha.  Nick ve Amy evliliklerinin 5. yıldönümü kutlamaya hazırlanırlar. Lakin o günün sabahı Amy aniden ve arkasında hiç bir iz bırakmadan kaybolur. 10 gün boyunca geri dönmeyince tüm şüpheler Nick üzerinde yoğunlaşır. Nick bir yandan şüpheleri dağıtmaya bir yandan da Amy ne olduğunu çözmeye çalışır.


3- Stranger Than Fiction / Lütfen Beni Öldürme


2006 yapımı olan Fantastik komedi türünde bir film. Bir sabah uyandığınızda birinin kafanızdan geçenleri adeta bir kitap gibi size okuduğunu duysanız ne yapardınız. Film karakterinin neler yapacağına bir bakın derim.


4- Interstellar /  Yıldızlararası

2014 yapımı olan bir bilim kurgu. Uzunluğunu dert etmeyecekseniz izleyin derim. Lakin film gereksiz uzun. Dünya yaşamını tehdit eden sorunlarla başa çıkmak için gidilen bir uzay yolculuğunu konu alıyor.

5- Bruce Almighty / Aman Tanrım



İşlerin aksiliğinden dem vuran bir adamın tanrı ile arasında geçenleri konu alan bir komedi filmi. Jim Carrey  sevenlerdenseniz ve halen izlemediyseniz izleyin derim.



6-Cinayet anıları


Güney Kore yapımı olan  bu film, seri bir katilin peşinde olan birkaç dedektifi konu alıyor. Bildiğiniz kedi fare oyunundan farklı bir kovalamaca içinde geçen film sizi tepetaklak edecek bir finale sahip.

Filmler hakkında yazacaklarım bu kadar. Bunların hariçinde "the night of" adı diziyi izledim. Onu da farklı bir zamanda yazabilirim. Bu hafta başı da the night manager adlı diziye başladım. Şimdilik ağır ağır ilerliyor dizi. Bitirince onun hakkında da bir şeyler karalarım artık.


Paylaş:

11 yorum :

  1. Hepsi de güzel filme benziyor. Aklımda bulunsun bir ara izlerim. Zaten Yıldızlararası filmin seyretmeyi düşünüyordum. Yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikir verebildiysem ne mutlu bana. Yıldızlararası güzel film ama 3 saati gözden çıkarmak lazım.

      Sil
  2. Ne güzel filmler bunlar böyle.

    YanıtlaSil
  3. ne zaman interstellar ile ilgili bir yazı veya afiş görsem aklıma şu caps geliyor ve gülümsetiyor. ( http://i.hizliresim.com/pE5jjr.jpg )

    yazınızdaki diğer filmleri bilmesemde interstellar ile aynı listede yer alıyorsa tahminimce güzeldir. iyi bloglamalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler. 9. sınıf fizik kitabı candır :):)

      Sil
  4. Stranger than Fiction hariç hepsini izledim. Birbirinden güzel filmler. Bu da demek oluyor ki Film zevkini beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Beğenmenize sevindim. Eğer film önerileriniz varsa bekliyorum.

      Sil
  5. Fılmlere bakarken tam seçmece kelımesı geldı aklıma ;) hepsı secılmıs fılmler bellı. Ben de bır ara bılım kurgu fılmlerı seyretmeye takmıştım kafayı ;) iyi seyirler.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,

    Yasemin hanım Jim Carrey'nin filmi izlenmeye değer, güzel bir paylaşım olmuş elinize sağlık. Bu arada Yalçın Güler'e verdiğiniz söyleşide ismimi görmek beni çok duygulandı, çok teşekkür ederim efendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. O soruyu sorduğunda sizin isminizi oraya yazmazsam olmazsa olmazdı.

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.