29 Eylül 2016

Dolu dolu nefes almama az kaldı.


Yolu yarısına gelmek üzere olduğum bu yıllarda, dolu dolu nefes alamadığımı fark edeli 2 yıl oluyor. Spor yapmaya başladığımdan beri bi nefessiz kalma dururum vardı. Bende bu konu ile ilgili derin bir araştırma içine girdim. Burun konusu hassas. Ortalıkta doktorum diye geçinen ve insanların büyük travma yaşamalarına neden olan tipler var. Böyle olunca insan inanılmaz tedirgin oluyor.

İşte bende böyle araştırma yapmaya başladığımda karşıma defalarca çıkan bir isim ile karşılaştım. Profesör Doktor Selçuk İnanlı. Çok metini duydum. Vakalarını inceledim. İlk öncelikle akademik kariyeri açısından bana güven verdi. Bunun yanı sıra yapmış olduğu burunların öncesi sonrası fotoğraflarını takip ettim ve en sonunda cesaretimi toplayıp, Selçuk hocanın hastası olmaya karar verdim. 

Karar vermek ve bunu hayata geçirmek için uzun yıllar beklemek çok yersiz. Hayatın bizim için daha ne kadar devam edeceğini bilmiyoruz ki. 

Kararını vermişken anında bu işi hallet Yasemin dedim. Bu çarşamba günü soluğu muayenede aldım. Sıcak ve samimi bir ortam. Gerek Selçuk beyin asistanı Esra hanım olsun, gerek Selçuk bey benimle çok güzel ilgilendiler. Detaylı muayenemi oldum. Aklımdaki tüm soru işaretlerini bir bir açıklığa kavuşturdum. Selçuk bey tüm sorularımı çok detaylı bir şekilde cevapladı.  Sağ tarafımda %80 tıkanıklık söz konusuymuş. Meğersem dolu dolu nefes alamıyormuşum ben. Tabii işin birde kozmetik tarafı var. Azıcıkta minnak bir burnum olsun istiyordum. Beraber yeni burun tasarımımı da yaptık. 
Şimdi heyecan içinde Cumartesi günü yapılacak operasyonu bekliyorum. Çok az kaldı. Heyecanlıyım. Lakin içim çok rahat. Doktoruma güvenim sonsuz. 

Şimdilik benden bu kadar.  Tüm süreci ve resimlerimi paylaşacağım ki, düşünüp ertleyenlere ve korkanlara karar vermelerinde yardımcı olabileyim.

Hadi bakalım ben heyecanımla ameliyat gününü beklemeye devam edeyim. 
İyi dileklerinizi esirgemeyin lütfen. 

Paylaş:

13 yorum :

  1. Çok geçmiş olsun :) Süreci takip edeceğim.

    YanıtlaSil
  2. peki operasyon ne kadar oluyor :( benim de nefes alma sorunum var ama doktor korkusuna gidemiyorum bir türlü. he bi de fiyatlar konusunda da kendimi hazırlamam gerekiyor :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyat konusu burna yapılacak müdahaleye göre değişiklik gösteriyor. Onun için muayeneden önce fiyat bilgisi vermeyi etik bulmuyorlar. Lakin çok araştırma yapmış biri olarak, öyle 4-5 bin TL yapanlara itibar etmeyin derim. Sonuçta her burun farklı ve yapılan operasyonda ona göre farklı. Bir de beğenmeyip ikinci bir opresyon isterseniz işin maliyeti 2 katına çıkıyor. İsterseniz ben size telefon numarasını veririm. Doktorun asistanı ile görüşürsünüz.

      Sil
  3. Merhaba,

    Geçmiş olsun. İnternet ortamında sağlık konusunda yazılanlar, özellikle bilgisi olmayanların yazdıkları, insanı depresyona sokuyor. Selçuk Bey gibi birini bulmanız, araştırmanız çok iyi olmuş. Sağlık konusunda güven hissi çok önemli. Burun tasarımı işini haberlerde izlemiştim, demek faaliyete geçmiş. Tekrar geçmiş olsun. İyi dileklerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Gerçekten sağlık sektörününde ticarete döküldüğü günümüzde güvenilecek bir doktor bulmak zor.

      Sil
  4. Hadi bakalım,zorlu bir süreç seni bekliyor.Sakın ha ilk altı ay,burnuna bakıp da,olmadı bu burun,deme.Anlatmıştır doktorun zaten.Hem istediğin bir burnun olacak hem de gerçekten nefes almanın ne olduğunu hissedeceksin.Ne baş ağrısı kalacak,ne unutkanlık,ne de yorgunluk.Şimdiden geçmiş olsun,sağlıcakla kurtul inşallah 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Sürecin zorluluğuna değilde sonuna kendimi odakladım şuan. Selçuk bey de tamponlar çıktıktan sonra çok iyi hissedeceğimi söylüyor. Bakalım tatlı bir heyecan içindeyim şimdi. En önemliside nefes sorununu çözmüş olacağım. Spora başladığımdan beri kendimi olduğumdan daha fazla yorgun hissediyordum. Umarım bu sorunlara elveda diyeceğim.

      Sil
  5. Merhaba, Blog Atlası'nda blog sayfanızdan kısaca bahsettim. Bilgi vermek istedim. Bu adresten ulaşabilirsiniz: http://blog-atlasi.blogspot.com.tr/2016/09/bir-tutam-karinca.html

    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Tuna bey. Çok teşekkür ederim. Elinize sağlık.

      Sil
  6. Yasemin, seni ziyaret hep aklımdaydı. Geçmiş olsun yavrum. Nefes problemin de hallolur, minnak burnun da olur ve inşallah her şey yolunda gider dilerim. Ece ablan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece ablacım çok teşekkür ederim. Bugün 3.günüm ve herşey yolunda çok şükür. Umarım bu haftayı atlattıktan sonra çok rahat edeceğim.

      Sil
  7. Geçmiş olsun canım nasılsın şimdi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Şimdi gayet iyiyim. Herşey hızla düzeliyor. Biraz daha zamana ihtiyacım var.

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.