9 Ağustos 2016

Bisikletim ve ben

İşin en zor kısmı başlamak. Giriş bölümünü yazabilsem gelişmede anlatacaklarım çok benim. Hiçbir zaman iddalı olmadım ki ben. Şimdi neden kendimden böyle bir beklenti içine düştüm bilemiyorum. Sen sadece yaz be Yasemin.


2 hafta önce bir yıldır ertelediğim bisiklet alma olayını gerçekleştirdim. Birşey almadan önce etraflıca düşünürüm dururum. Alsam hakkını verebilecek miyim,  ona vereceğim parayı başka bir yerde kullanır mıyım diye. Bisiklet alma fikri aklıma girdiğinde, acaba kredinin bir taksidini bunu yatırmak mantıklı dedim kendi kendime. Sonra iç ses, bir dürttü beni. Bu zamana kadar neleri neleri erteledin be kızım dedi. Bir defada kendin için düşünmeden almanın tadıda var dedi. İç sesimin dürtüsüne ayak uydurdum ve  Pazartesi akşamı koşarak kendimi decathlon'a attım. Bisikleti alıp eve doğru sürmeye başlayınca; bir kuş yavrusunun, ilk uçma deneyimini yaşadığı anda duyduğu heyecanın aynısıydı hissettiklerim. ( ben küçükken babamın kanaryaları vardı. Yavru kanaryaların uçmayı öğrendikleri zamanki heyecanlarını gördüğüm için böyle bir benzetme yapmak geldi içimden.) 

Her gün en az 1 saatimi bisikletime ayırıyorum. Bisikletin vücut için olan faydalarını geçtim ben. Ruhuma çok iyi geldiği kesin. Yaşadığım şehir sayesinde bisiklet sürmenin keyfini çıkartabiliyorum şimdi. Her yerde bisiklet yolları var. Şehrin biraz dışına çıkınca doğa ile başbaşa kalıp yeşillikler içinde sürmenin keyfini çıkartıyorum.  Pedalı her çevirdiğimde ve rüzgar yüzümü her okşadığında, neden daha önce almamışım diyorum. Neden kendimi huzurlu kılmak için bu kadar zamandır beklemişim. 

Gelecek korkusuyla yaşamak, sadece anı kaçırmaya sebep oluyor. Anı kaçırdıkça, anılar biriktiremiyoruz. Gelecekte ise yüzümüzde tebessüm oluşturacak anılarınızdan yoksun bırakmış oluyoruz kendimizi. 

Bisikletim sayesinde bu şehirden ayrıldığım zaman bir çok güzel anıyı da yanımda götürmüş olacağım. 






Paylaş:

14 yorum :

  1. Yaaa ne güzel. Türlü çabalarıma rağmen öğrenemedim bisiklet kullanmayı. Bende isterdim öyle çıkıp gezmek. Buarada neresi orası? Bayıldım resimlere, keyfini sürmeni diliyorum. Ha buarada gelecek korkusuyla ilgili yazdıkların fena gaza getirdi. Bu yorumdan sonra biraz radikal olacağım. Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında tek ihtiyacın olan biraz zaman. birde azıcık korkusuz olmak. Pedal çevirip gitmeye başlayınca çok zevk alacaksın. Polonya'nın küçük bir şehri olan Krakow'dan karaler bunlar. Bende bisiklet yollarına bayıldım resmen. Gaza geldim bir kafa kamerası alıp gittiğim yolları çekmek ve youtube kanalımda yayınlamak istiyorum. Gerçi onun için biraz pratiğe ihtiyacım var. Şimdi yolları tanıma aşamasındayım. O nedenle çok temkinli gidiyorum. Bence de radikal ol. Emin ol ki daha huzurlu hissedeceksin ;) Sevgiler.

      Sil
  2. Bisiklet candır 👍 İyi etmişsin almakla. Ayrıca sırt çantan çok tatlı 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Sırt çantamı ben diktim :) Şimdiki en büyük eğlencem bisikletim için birşeyler dikmek.

      Sil
  3. Çok doğru bir karar vermişsin...
    Güle güle Kullan bisikletini , ohh temiz hava mis miss:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Havanın mis olduğu zamanlar kısıtlı burada. Onun için hiç bir fırsatı kaçırmak istemiyorum.

      Sil
  4. Harikasınızzz insanın kendi için bir şeyler yapması kendine zaman ayırmadı çok güzel bir duygu

    YanıtlaSil
  5. Ben de kullanmayı bilmiyorum.Çocukken çok istediğim halde kalabalık bir aileye mensup olduğumuz ve ekonomik durumdan dolayı alınamamıştı.Ara ara arkası sepetli bisikletler var ya dört tekerlekli onlardan alayım diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimde sadece bir bisikletimiz olmuştu. Kardeşimle dönüşümlü kullanıp duruyorduk. İçinizden geçiyorsa alın derim. Harika bir şey bisiklet kullanmak. Hem öğrenmek için geç değil. Geçen hafta sonu bir arkadaşıma öğrettim. Bu haftada bisiklet aldık ona. Bir iki gün çalışılınca kolaycacık öğreniliyor sürmesi.

      Sil
  6. Merhaba,

    Ne güzel bir yazı öyle. İnsanın bisiklet alası geliyor :)

    YanıtlaSil
  7. Bloğumda ödüllü blog keşif etkinliği ve bir de ayrıca çekiliş var beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. Bisiklet alarak çok ama çok doğru bir iş yapmışsınız bence. Bisiklet üzerinde yaşadığım mutluluğu hiç bir şeye değişmem açıkçası. İyi pedallar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Aynı hisler içindeyim. Biraz havalar düzelsin ki pedallamaya devam edebileyim diye sabırsızlıkla bekliyorum.

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.