6 Mayıs 2016

Ojców milli park-Kraków

Krakow'da bahar yağmurlarına maruz kalıyoruz bu ara. Bir anda bardaktan boşalırcasına yağmur yağıyor. Aradan biraz zaman geçince güneş her yeri aydınlatıyor. Bizde böyle bir günde Kraków'un yakınlarında bulunan Ojców'u ziyaret ettik.
Tam anlamıyla bir doğa gezisi oldu. Kraków merkezden, araba ile 40 dakikalık bir yolculuk sonra ulaştık. Polonyalı bir arkadaşa sahip olmanın artıları bunlar. Yoksa oralarda bir yerlerde böyle bir park olacağı aklımın ucundan geçmezdi. Polonyalı arkadaşımız tam bir Türk hayranı. Arabasında çalan müziklerin hepsi Türkçe. Yol boyunca kendimi karadenizin dağlarında yolculuğa çıkmış gibi hissettim. 
Ojców'a ulaştığımızda hava açıktı. Yürüme parkurunun içinde yer alan, bir zamanlar kralın düşmanlardan kaçmak için sığındığı mağarayı ziyaret ettik. Kral orada ne kadar yaşamış, bir fikrim yok lakin 12 ay boyunca 7 derece olan bir yerde, ömrü çok uzun olmamıştır diye düşünmeden edemedim. Ayrıca, Beyrut seyahatimde gezme fırsatı bulduğum Jeita mağarasından sonra bu mağara bana küçücük bir oyuk gibi geldi. Aman kral duymasın.

Az laf çok fotoğraf ile size sevgilerimi gönderiyorum.











Yürüyüşümü yaparken süsümden de ödün vermem hiç. Taze ve minnak çiçeklerin başımın üzerinde her zaman yeri vardır.




Paylaş:

2 yorum :

  1. Merhabalar.
    Sayfanıza bir blog sayfasına yapmış olduğunuz yorumunuzu okuduktan sonra ulaştım. Merak ettim bu şehri. Sayfanızdaki son paylaşımınızdan Polanya'nın bir şehri olduğunu anladım. Hemen Google'de yaptığım araştırma sonrası edindiğim bilgiler, burasının Polanya'nın üçüncü büyük şehri olduğu, hatta Polanya'nın kalbi olduğundan bahsetmektedir. Tekrar sayfanıza dönüp kaldığım yerden devam ettim. Polanya'lı bir arkadaş edinmeniz çok isabetli olmuş, aksi halde o güzel tarihi ve turistik şehri tek başınıza keşfedemezsiniz. Bir de Polanya'da bulunma nedeninizi merak etmedim değil. Çünkü ben de daha önce Almanya'da bulundum. Almanya'da iken, Hollanda'yı ve İngiltere'yi ziyaret etmiştim. Benim de hep gönlümde yabancı bir ülkeye yerleşme hayali vardır. Ama şartlar elverişsiz olduğu için Ankara'da ikamet ediyorum.
    Sayfanızı ve paylaşımlarınızı çok beğendim. Kaleminize ve emeğinize sağlıklar dilerim. Kaleminiz ve yüreğiniz güçlü ve daim olsun.
    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun efendim, saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ediyorum. Krakow'da iş dolayısıyla bulunuyorum. Yaz ayının yaklaşması ile birlikte, bu güzel şehirin tarihi yerlerini detaylı bir şekilde fotoğraflayıp, yazmayı düşünüyorum.
      selamlar.

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.