24 Mayıs 2016

Kışlıkları Dolaplara Gönderme Vaktidir

Geldi, yok yok gelmez dediğimiz sıcaklar artık bizimle. Bu nasıl bir tezattır. Daha geçen hafta sekiz derece olan hava, bu hafta yirmibeş derecelerde geziniyor. Kış buralarda uzun sürdüğünden bir türlü yazlık, kışlık ayrımı yapamamıştım. Bugün şeytanın bacağını kırdım. Tüm kışlıkları kaldırdım ortalıktan. Bir yandan da bu hafta sonu gideceğimiz deniz tatili için neler varmış elimde diye baktım. Buraya gelirken aklımda hiç deniz tatili yapmak yoktu. Bu nedenle tüm eşyalarım İzmir'de. Şimdi her şeyi yeniden almak zorunda kaldım. Aslına bakarsanız biraz da mutlu oldum. Tamamen yeni cicilerimle gideceğim tatile. Bugün gidip güneş kremlerini de alırsam, tatile hazırım demektir.

Bavul hazırlamak benim için eziyet resmen. Neyi götürüp neyi götürmeyeceğime bir türlü karar veremiyorum. Öyle bunu da giyerim diye yanıma saçma sapan şeyleri almakta istemiyorum. Bavul hazırlama olayında erkeklere hayranım. En uzun b,r saatlerini alıyor hazırlanmaları. Biz hanımlar ise neredeyse bir gün ayırıyoruz bu işe.

Tatil dönüşü ise farklı bir heyecan beni bekliyor. 1,5 yıldır buradayım. Daha kimse ziyaretimize gelmemişti. Annem şeytanın bacağını kırıyor. Şimdiden tüm planları yaptım. Annemi götüreceğim yerlerin listesi hazır. Birlikte çok güzel vakit geçireceğimizi biliyorum.

Planlarda değişiklik olunca istanbul'a gitme işini erteledim. Buralarda yaz ayı gayet güzel geçiyor. Kış gelmeye başladığında kaçarım Türkiye'ye.

Tüm bu hazırlıkları yaparken bir yandan da harıl harıl dikiş dikiyorum. Şimdilerde favorim sırt çantaları. Birçoğu satıldı. Tatil dönüşü Etsy'e ürün eklemeye başlayacağım. Yurtdışı satışı için biraz kolları sıvamak lazım.
















Paylaş:

13 yorum :

  1. İpli ve ağzı büzgüyü çantaları sevmişimdir hep. Bir ara spora giderken böyle bir çantam vardı benim taaa liseli yıllarımda. Bu arada valiz hazırlamak neyi almalıyım neyi almamalıyım düşüncesi olmasada insan, hayati şeyleri unutmaması gerekir. Onun için bir hafta önceden masamın üzerined bir kağıt bulundururum gel git her gün aklımdakini oraya yazarım ben ki panik olmayayım. İşe de yarıyor doğrusun. unutmamam genreken eşyalardan birisi de mızıkamdır benim. Köyde hele ay dolunay olduğunda gece üçe dörde kadar yıldızları seyrederim, Hangi yıldız kayıyor, hangi yıldız kayboluyor; bir bir sayarım ben. Mızıkam da yanımdadır eşlik eder bana. Öyle bir ambians ki doğal görsel şölende yeniden tütsülenir insan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde her zaman bir listem var. Evden ayrılırken yapmam gerekenleri de ona not alırım. Mızıka çok enteresan. Çocukluğumda bir tanıdığım çalardı. Ondan o kadar çeşitli ses nasıl çıkıyor diye, hayranlıkla izlerdim. Şimdiki nesil şanssız. Yıldızları görmek oldukça güçleşiyor şehir ışıklarından.

      Sil
  2. çantalara bayıldım :) emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Cantalarin hepsi birbirinden tatlı ve cici "keşke benim olsa"😂

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel işler. Tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  5. Blogunuz gibi çantalar şirin ve kullanışlı çok işe yarayacaklarından eminim esen kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Övgü dolu yorumunuz için gönülden teşekkürler.

      Sil
  6. Cantalar icin kocaman bir masallah, annen icin gozunaydin, bavul icin gazan mubarek olsun:) diyor ve kaciyorum...

    YanıtlaSil
  7. ayy bayıldım bunlara harikasınız yaa :) bloğunuzu takibe aldım bana da bekliyorum sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Tatilde olduğum için cevap biraz gecikmeli oldu.

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.