29 Mart 2016

Maydanoz nasıl saklanır?

Sizin oraları bilmem lakin buralarda maydanoz oldukça pahalı. İzmir'de annemler bağ bağ alırken biz resmen burada dal dal satın alıyoruz. Böyle olunca da çok kıymetli bir saklama yöntemini hak ediyor kendisi. Geçenlerde blogları okurken birinin paylaşımını gördüm. Şimdi anımsayamıyorum kimdi diye.
Orada çok güzel bir maydanoz saklama videosu vardı. İşte dedim bunu denemeliyim. İlk denemem oldukça başarılı sonuçlandı. Aldığım maydanozlar 2 hafta dolapta yemyeşil durdular. Test edip onayladıktan sonra paylaşmaya ve benimle aynı dertten muzdarip birileri varsa haberdar etmeye karar verdim.
İhtiyacınız olan bir büyük boy kavanoz ile bir küçük boy kavanoz.
Küçük boy kavanoz yerine çay bardağıda kullanabilirsiniz.

Küçük kavanozun içine yarıya gelecek şekilde su doldurun. Satın aldığınız maydanozları yıkamadan içine yerleştirin. maydanozların sapları suyun içine girsin. Sonra küçük kavanozu büyük kavanoz kapağının üstüne koyun ve büyük kavanozu fanus gibi kapatın üstüne. kapağını kapattıktan sonra buzdolabına koyun gitsin. Bu yöntem ile maydanozlar 2 haftaya kadar dolapta yemyeşil sizin onu kullanmanızı bekliyor olacaklar.
Bu günlük benden bu kadar.
Sizin de bu şekilde uyguladığınız pratik bilgileriniz varsa lütfen yazın bana.
Sevgiler.













Paylaş:

5 yorum :

  1. Poşetle dolapta gormuştumde bunu ilk defa görüyorum suya koyunca dolaba koymazsanız daha çok dayanır çünkü diplerinden kok vermeye başlar biraz kartlar . Bir komşumuz maydonoz satıyor oradan biliyorum. Ben kuçuk bir saksıya ekiyorum . Dikkat etmedim şehrinizi . Türkiye dışındaysanız çiçek gibi saksıda yetiştirebilirsiniz . Tohum yollayım hemen . 💐 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Polonyada yaşıyorum. Saksıda satılanlardan aldım. Lakin kışın hiç güneş görmediğimiz için soldu gitti canım maydanozlar. Acaba tohum alıp şimdi eksem o saksıya çıkma ihtimalleri var mıdır? Sıcak mı sever, soğuk mu , ne kadar sürede bir sulayacam bilemedim ki :(((

      Sil
  2. Vayyy süpermişşşşşş ;))) deneyeceğim

    YanıtlaSil
  3. ben maydanoza dokunamadigim icin sorun olmuyor:)) Ama ben yesillikleri peceteye sariyorum. Iki hadta falan duruyor bozulmadan.
    Simdi daha uzun duruyor, cunku yeni bir pecete kesfettim. Hani su tamirhanelerde tamircilerin kullandiklari kagit tarzi peceteler var. Cok guzel su cekiyor. Onlara sariyorum yaklasik bir ay kaliyorlar bozulmadan. Normal pecetede arada degistirirsen yine uzun sure muhafaza edebilirsin.
    Pirasa, kereviz, roka gibi yesilliklee birebir. Aklinda bulunsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy bende tam bir maydanoz hastasıyımdır. Çok severim kendisini. Senin yöntemide deneyeceğim. Sevdim ben bu işi. Bozulmadan dursunlar misss

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.