17 Temmuz 2015

Benim bayramdan anladığım



Bu günlerde sıklıkla duyacağımız bir cümle olur kendisi :)  "nerede o eski bayramlar.ahh ahh.." Aslında değişen bayram değil bizim yaşam şeklimiz.

Şimdi gelelim benim bayramdan ne anladığıma. İlk öncelikle o eski bayramları arayanlardan değilim. Neden mi?
Okullar tatil olurdu fakat biz yine de erkenden kalkardık. Sabahın köründe yollara düşerdik. Herkes babaannemde toplanırdı. Çok sevmediğim fakat her seferinde şirin olmaz zorunda olduğum akrabalarımı görürdüm. Yılda iki kez görüşünce hep aynı saçma sapan sorulara maruz kalırdım. Bitmek tükenmek bilmeyen bir yemek sofrası olurdu. Bardak, tabak yıka. Çay getir, götür. 

Benim için işin en eğlenceli kısmı gelen çikolatalardan sınırsızca yemek olurdu. Tabii onun acısıda sonradan karın ağrısı şeklinde çıkardı. :) Bayramın birinci günü babaannemde biterdi. Diğer günlerde annemle komşulara giderdik. O bir nebze olsun çekilir bir süreçti. Ama benim tercihim aslında tüm tatilde evde olmaktı. Tabii öyle sesin çıkıpta ben evde oturacam diyemezdik. Zamane çocuklarında olmayan büyüklere saygı, bizde tavan tavan durumdaydı :) 

Çalışmaya başlayınca işler daha da kötüleşti. Okul hayatından daha zordur çalışmak. Böyle olunca tatiller bir o kadar değerliydi benim için. 

Evlenip uzaklara gidince artık biraz daha rahat nefes almaya başladım. En azından sadece telefon görüşmesi yapıp bayram tatilini kendine ayırabiliyordum. Son zamanlarda moda olan mesajlaşma sisteminden sonra herşey daha kolay oldu benim için. Artık toplu mesaj atıp olayı 2 dakika içinde bitirebiliyorum ve bayram sadece tatilimden 2 dakika çalabiliyordu :) Onun için şimdiki bayramı eski bayramlara tercih ederim :)

Herkese iyi bayramlar. 

Umarım istediğiniz şekilde bir bayram tatili geçirirsiniz. 

Paylaş:

9 yorum :

  1. Bayramları bayram yapan onu anlamlandıranlardır. Bayram ne tatildir ne evde oturmaktır, bayram kardeşliktir, yüz yüze bakmaktır. Hayırlı Bayramlar...

    YanıtlaSil
  2. Üstteki görsele bayıldım. :D O renk şekerden yemeyelim baaali biz de. :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Benimde en sevmedigim gun birinci gundu. Babam buyuk olunca herkes bize gelirdi, ev oyle dolardiki, mutfaktan cikamadigimiz gibi servis tabaklari elden ele salona ulastirilirdi ve bizdeki isyan: yaa ne vardi sanki kucuk olsaydinizzz!!!!!. Ama simdi ozluyorum biliyormusun, keske yine genc olsam, keske yine mutfaktan cikamasam, keske yine butun birgun boyunca en nefret ettigim ev isi olan bulasigi yikasam:(( Suan bayramin birinci gunu ve ben pc karsisinda ya film izliyorum yada blog geziyorum... Ne aci...
    Mutlu bayramlar, umarim diledigin gibi guzel bir bayram gecirirsin. Kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim sana da şeker tadında bir bayram diliyorum. Sevgiler.....

      Sil
  4. Selam :) Bloğunu yeni keşfettim :) Yazdığın yazıda tamamen beni anlattığını söylebilirim son kısımı hariç :) Aile büyüklerini ziyaret etmek :) Sadece annane yada babaanne ile bitmiyor diğer görmediğimiz akraba ziyaretler filan üfff ... Bitmez ... Mutfak olayı dışında bayramları sevenlerdenim :)
    Bu arada benim bloğada beklerim :) Üye & blogger arkadaşı olarak :) Gelirseniz çok memnun kalırım :) Sevgilerle :)
    http://benimsevimlidunyam.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :) Sizin bloğunuzda şeker gibiymiş. Çok cici. Takipteyim :)

      Sil
    2. Çok Teşekkür ederim :)

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.