8 Haziran 2015

Şirin bir Polonya Restoranı Krakowiacy Pierogarnia

Geçen hafta sonu Wroclaw'a gidince, arkadaşlarımla gezdiğim yerleri yazma işine birazcık ara vermiştim. Şimdi bu açığı kapatmak için birkaç yazı yazmalıyım.
İlk olarak, şirin mi şirin bir restorandan bahsetmek istiyorum. Bizim İtalyanlar, biz Polonya mutfağını tatmak istiyoruz diye tutturunca, soluğu Krakowiacy Pierogarnia'da aldık.

Restorant Rynek meydanın göbeğinde diyebilirim. İçinde 10 adet masası olan küçük bir yer. Selfservis. Siparişi verdikten sonra beklemeye başladık. Fakat yemek hazır olunca ismini söylediklerinde bizim olduğunu anlamadık. Kız bayağı uğraştı bizim anlamamız için.
İlk olarak Polonya'nın meşhur kırmızı çorbası olan zurek siparişi ile başladık. Kırmızı rengini pancardan alıyor. Tam olarak çorba kıvamında değil. Sıcak bir içecek olarak değerlendirmek daha doğru olur. Bir porsiyonu inanılmaz büyük. Ben hiç bir zaman bitiremiyorum. Kendine has bir tadı var. İçinde de birazcık baharat.
Denemek maksatlı bir porsiyon ruskie ve bir porsiyon da z kurczakiem siparişi verdik. İkisinin tadı da oldukça güzeldi. Fakat benim favorim herzaman Ruskie.

Bu arada dip not yazıyım. Arkadaşım limonatasını da çok beğendi. Limon, nane ve salatalık ile efsane bir tat yakalamışlar.  Evde limonata yaptığınızda kesinlikle deneyin derim.






Paylaş:

6 yorum :

  1. limonata içeriğine bakılırsa oldukça ferahlatıcı ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben içmedim fakat arkadaşımda çok beğendi :)

      Sil
  2. Takipteyim sevgiler ben de beklerim canım..

    YanıtlaSil
  3. Pancar turşunu severim de çorbasını hiç içmedim. Afiyet olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim bunuda seversiniz. Polonyalılar içine biraz baharat katıyorlar. Ukraynalılar ise bo sebze ile yapıyorlar.Ben her ikisinide severek içiyorum. Faydalı olmasında artısı bence :)

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.