15 Mayıs 2015

Bitmeyen Engeller Silsilesi

Krakow'a geldiğim günden beri verimli bir şekilde dikiş dikmeye başlayamadım. Taşınırken dikiş makinamın başına gelenleri daha önce yazmıştım. Kırılmadı fakat artık eskisi gibi de değil. O hali ile birkaç çanta dikmeyi başardım. Lakin; dünden beri motora her basışımda acayip sesler duyuyorum. Bugün içini açmayı denedim. Açıkcası verimli bir sonuç çıkmadı ortaya. Ses her defasında artıyor. Böyle olunca çalıştırmadım artık. Bir servis buldum. Hafta sonu eğer başarabilirsek, makineyi servise götüreceğiz. Bu durum açıkcası çok canımı sıkıyor. Makinem ile aramda bir duygu bağı oluşmuş. Onu öyle görünce, çalışmadığına şahit olunca gerçekten çok canım acıyor.

Her defasında keşke onu bu maceranın içine sokmasaydım diyorum. Alırdım burada bir makine. Şimdi elimdeki makinemden de olmak üzereyim. Taşınma masrafı, servis masrafı zaten yeni bir makine kadar olacak.

Sonra da diyorlar ki insan kendi şansını kendi yaratır. Nasıl olacakmış bu durum acaba? Bir işim de sorunsuz sonuçlanmaz benim. İlla sonuna kadar sıkılmalıyım. Tüm sinirlerim alt üst oluyor her defasına. Tüm hevesim kaçıyor. En sonunda bir çözüme ulaşıyor fakat ruhumda bir çok hasar bırakıyor. Sonrasında bende hiç şans yok diye yakınıyorum.

Umarım bir gün bu şans olayını çözebilirim. Bunun bir formülü varsa lütfen paylaşın benimle.
Paylaş:

2 yorum :

  1. Senin benim ruh ikizim olduguna karar verdim, bir insan bir insana bu kadarmi benzer:)))
    Bende de durum ayni, hatta dahada vahim; Dikis atolyesi yaptigim ilk gun makinamin motoru yandi:(( Overlok makinami ayarlari bozuldu hala duzeltemedim:( iki haftadir kumasci gunu resmi tatillere denk geldigi icin kapali:( Allahim sana geliyorum diye isyanlardayken, hersey arka arkaya guzellesmeye basladi. Once bize yakin yerde kumas fuari oldugunu ogrendim:) Sonra koca juki profesyonel makina almaya karar vermis bana buyuk supriz oldu:) Geriye bir tek overlok sorunu kaldi ki onuda onemsemiyorum cunku iki tane daha var ve harika calisiyorlar:) Sabret seninde guzel gunlerin gelecek:))
    Saglik yerinde olsun gerisi hikaye, bunuda sakin unutma!!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki sağlık herşeyden önce geliyor. Bunun için her gün şükrediyorum. Fakat içimde kopan fırtınaları dindirmeye yetmiyor bir durum. Diyorlar ki insan kendi şansını kendi yaratır. Yok öyle bi şey. Ne kadar negatif düşünebilirim ,bir dikiş makinası hakkında da bozulmayı başarabilir. Hiç bir fikrim yok. Vallahi aynı ben :) benimde bir dikiş odam olsa eminim başına en az bu kadar talihsizlik gelirdi. Olayın güzelleşmeye başlamasına da çok sevindim.
      Artık kötü şeyler birazda bizden uzağa gitsin. Olmaz mııı???
      Bende şuan tüm ilgimi elimdeki kumaşları kesmeye yönelttim. Hepsini hazırlayana kadar umarım makinamda sorunlarından arınmış olarak aramıza katılır.

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.