21 Mayıs 2015

Bir akşam yemeği nasıl abartılır

Sağlıklı bir yaşam için sabah 8 kilometre yürü. Ara öğünde de yoğurdunu ye. Sonra akşam öyle bir yere git ki, çatlayana kadar ye. Bu nasıl tezat bir ilişkidir, bilemedim. Sanırım tüm bunlar Salı günümüm kısa bir özeti.
Krakow'un yemek kültürünü pek çözmüş değilim. Meşhur pancar çorbası çok hoşuma gitmedi. Bizim mantıya benzer bir yemekleri var fakat yanında yoğurt yok. Öyle olunca da pek bir numarası olmuyor.
Hal böyle olunca, İtalyan yemeklerine yöneliyoruz. Zaten İtalyanlar olmasaymış birçok ulus aç kalırmış orası kesin.
Genelde farklı yerleri denemeyi tercih ediyoruz. Her yer hakkında fikrimiz olsun diye. Örneğin, Rynek civarında yemek yerseniz fiyatlar oldukça pahalı. Bir steak ile bir kadeh şarap ortalama 90-100  Zloty. Bir de turistler ile aynı ortamda olmak demek her yerde ciddi bir kalabalık olması demek. Bazen de hiçbir yer bulamıyoruz.
İşte böyle dert yandığımız günlerde Rzeznia imdadımıza koşuyor. Menüsü tam bizlik. Benim favorim Spicy Grilled Ribs . Bu sefer bizim gençler bir değişiklik yapıp Beef Steak With Garlic Butter denediler. Onun da lezzeti oldukça güzeldi. Bunun yanı sıra fiyatları da çok uygun.

Rzeźnia - Ribs on Fire




Yetmedi üstüne bir de tatlı yedik o akşam. Ben çikolatalı kek yedim. Tabii bu kadar yedikten ve içtikten sonra, ertesi gün gözümü parkta açtım. Durumun kısa özeti de şu: "koş Yasemin koş"



Paylaş:

2 yorum :

  1. Ayyyyy o guzel aksamdan sonra cin iskencesi resmen :))
    Ben olsam batti balik yan gider der, o gun aksama kadar gobegimi kasiya kasiya yatardim:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. içim el vermedi :) iki haftadır başlamışım güzel güzel yürüyüşlerime. Nasıl kendime ihanet ederdim :). Gerçi bugün kendime şerbetli tatlı yaptım. Akşam hepsini mideme dolduracam. Hep böyle çelişkiler içindeyim :)

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.