7 Nisan 2015

Lufthansa ile İstanbul'dan Krakow'a

Krakow sadece Avrupa içinden uçuş kabul ettiği için, aktarma yapmak zorundayım. Bu defa ikinci uçuş için Frankfurt havalimanında  epeyce koşturdum. Elimde paketler , sırtımda sırt çantası :)
Genel olarak uçuşumdan memnundum. Tek sıkıntılı tarafı ek valiz alırken doğru dürüst bir bilgi verememeleri oldu. Uçuştan 1 gün önce çağrı merkezini arayarak ek valiz tanımlaması yaptırmışım. Çağrı merkezinde ki kişi kiloya göre fiyatın değişebileceğini söyledi ve bana 23 kilo için 75 Euro fiyat çıkardı. 
Bende bu bilgi doğrultusunda gittim. Fakat fatura düzenleyen  85 Euro ücret çıkardılar. Ek valiziniz 1 kiloda olsa 23 kiloda olsa aynı ücreti ödemem gerektiğini söylediler. 
Tabi yine konuşmalar, çağrı merkezi ile yapılan görüşlemerin anlatılması vs. derken 75 Euro ödeyerek bu işi de hallettim.

Bu arada merak edenler için birkaç tane  dip not yazmak istedim :

- Avrupa uçuşları için 1 adet 23 kilo bagaj ile 8 kilo kabin bagajı hakkınız var. Bunun dışında yanınıza bir bilgisayar çantası da alabiliyorsunuz. 

-  23 kiloyu aşan tek bir valiziniz varsa , aşılan her kilo başına ücret ödemek zorundasınız.

-Aktarma uçuşlarında bir kontrolden daha geçeceğini unutmayın. Benim tavsiyem , kontrolden hızlı geçebilmek için  yanınızda kozmetik ürün bulundurmamak. Yoksa hepsini çıkarmanızı istiyorlar. Bu ise bir zaman kaybı.

- Frankfurt havalimanına indiğinizde uçaktan inmeden önce pasaport kontrolü yapılıyor. Daha önce hiç bir yerde görmediğim bir uygulama bu. Sanırım Almanların bize pek bir güveni kalmamış.

- Frankfurt havalimanı oldukça büyük. Bu nedenle 1 saat sonraki  aktarma uçuşunuzu yakalamakta sıkıntı çekebilirsiniz. Birde indiğiniz terminal ile uçağın kalkacağı terminal farklı ise , içeride bir otobüs kullanmak zorunda kalıyorsunuz.








Paylaş:

0 yorum :

Yorum Gönder

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.