14 Nisan 2013

Dubai izlenimlerim

Dubai gezimden sonra genel olarak bir değerlendirme yapmak güzel olacak diye düşündüm. Gitmeden önce araştırıp bulamadığım birkaç sorudan yola çıkarak maddeler halinde yazma zamanı şimdi.

1- Dubai'ye giderken giysi olarak ne götürmeliyim?
Okuduklarım, kıyafetlerinize dikkat edin şeklindeydi. Öyle bir şey yok. İstediğinizi gönül rahatlığıyla götürebilirsiniz. Şortunuz, askılı tişörtünüz oldukça makul karşılanıyor. Kimsenin bir şey dediği duymuyor ve kötü baktığını görmüyorsunuz.

2- Dubai'de mart ayında hava sıcaklığı nedir?
Dubai'de mart ayında sıcaklık değerleri 30-35 derece. Denize çok rahat girebilirsiniz. Eğer istediğiniz deniz tatili ise marinaya yakın oteller tercih etmeniz, deniz keyfini arttırmanıza yardımcı olur.

3- Dubai'de yemekler ve içecekler nasıl?
Yemek konusunda hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Yemek ve içecek kültürleri bize oldukça yakın. Canınız içki isterse onun da kolayı var. Bir çok otelin içinde barlar mevcut. Otel müşterisi olmasanız bile girebiliyorsunuz.

4-Dubai'de gece dışarı çıkarken ne giymeliyim?
Benim gözlemlediğim, bayanların gece dışarı çıktıklarında gayet şık, makyajlı oluşlarıydı. Eğer planlarınız arasında gece eğlenceye gitmek varsa hiç çekinmeyin. Bir elbise ile şıklığı yakalayabilirsiniz.

5- Dubai'de arapların turistlere bakışı nasıl?
Araplar çok saygılı. Bayan, erkek fark etmez. Kendileri o kadar lüks yaşıyor ki siz onlara hayran hayran bakmaktan kendinizi alamayabilirsiniz. Bayanları çok bakımlı yanlarında kendinizi paspal hissedebilirsiniz. Bizdeki çarşaf anlayışının çok ötesinde her şey. Onlar için çarşafları ve erkeklerin giydiği beyaz giysiler sadece sembolden ibaret.

6-Dubai'de Pakistan ve Hindistanlı çalışanların yaklaşımları nasıl?
 Hiç bir işte Arapların çalıştığını görmüyorsunuz. Çalışanların çoğunluğu Hindistanlı veya Pakistanlı. Size karşı oldukça nazikler.

7- Dubai alışveriş cenneti mi?
Hem evet, hem de hayır. Elektronik gerçekten ucuz. Fakat kıyafet, çanta, ayakkabı için aynı şeyi söyleyemem.

8- Dubai nasıl bir şehir? Ulaşımı kolay mı?
Dubai, paranın ne kadar doğru kullanıldığını, refah seviyesinin kendi halkını sömürmeden de arttırılabileceğini gösteren bir şehir. Evet her şey yapay. (Sanki bizde herbir şey doğalmış gibi konuşuyoruz. Yapay şehir deyip beğenmiyoruz ya. Bizdeki doğallıkları yapay yapıp, üstüne yaşamımızı zorlaştıran şeyleri görmüyoruz demektir bu.)
Çok temiz. Sokaklarda, caddelerde bir tane çöp ve toz bulamazsınız. Bu bahsettiğime ara sokaklar da dahil.
Çok güzel bir yerleşimi var. Her yere kolayca ulaşabileceğiniz metro ağı mevcut. Taksiler çok ucuz.
Aslında yazılacak çok şey var. Zamanım kısıtlı olduğu için benden bu kadar.
Bundan sonraki durak Beyrut. 20 gün sonra Beyrut izlenimlerimi paylaşacağım.
Sevgiyle kalın.







Paylaş:

2 yorum :

  1. Paranın konustugu bır ulkede temızlık zaten beklenen bırsey. yakında benım de 3. yerlesım alanım olacak Bırlesık arap emırlıklerı yalnız benım aradıgım sorular cok farklı galıba. Sahıllerde herkesın acık acılk yuzebılecegı asıkar cunku zaten kulturel cesıtlılık ve ozellıkle paralı ıs adamlarının yasadıgı bır yer. Zaten o bolgeelerde suudı arabıstan dısında acık gezmeye garıp bakan pek bıryer yok hatta Arabıstanda bıle musluman olmayan kadınlar acık gezebılıyor.

    Ama asıl aklıma takılan Bayanlara ozel bır shaıl var mıdır? ya da bahsettıgınz lux mekanlarda tesetturlulere ozel ımkanlar sunulmusmudur.

    Oglumla bırlıkte sureklı yuzebıleceıgmız bır yer arıcaz gıttıgmızde ama sadece bayanlara ozel lux sartlarda bır sahılın olup olmadıgına gore tutacagımız evın havuzluı olup olmayacagına karar verıcez.

    Bkalım dıger Postlarınız henuz olkumadım oraya gıtmeden belkı onlarda bazı sorularıma cevap bulabılırım.



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turist olarak bulunmakla, yaşamını devam ettirmek çok farklı tabi. Bence tüm sorularınızın cevabı evet olacak. Çünkü herkes ve herşey için imkanlar sınırsız. Mesela metrolarında sadece bayanlara ayrılan bölümler var. Çoğu evin kendine ait havuzu var. Sizin adınıza sevindim. Yaşamak için (sıcak hariç) çok güzel bir yer:)

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.